fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Sutra ističe rok za dostavljanje dokumentacije uz finansijske izveštaje

aktuelno

Sutra, 30. juna, ističe zakonski rok za dostavljanje dokumentacije uz finansijske izveštaje, saopštila je Agencija za privredne registre (APR). Kako se navodi, obveznici revizije, čiji je redovan godišnji finansijski izveštaj javno objavljen kao potpun i računski tačan, dokumentaciju dostavljaju kreiranjem novog zahteva “Dokumentacija uz RGFI”, putem posebnog informacionog sistema Agencije za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja. Ukoliko su vršene izmene u odnosu na javno objavljen izveštaj, dokumentacija se dostavlja putem zahteva “Korigovani RGFI sa dokumentacijom”. APR podseća da je podnošenje navedenih zahteva moguće i po isteku zakonskog roka, a najkasnije do kraja 2023. godine, s tim da je u tom slučaju neophodno platiti dodatnu naknadu usled neblagovremenog dostavljanja izveštaja.

Mali: Bord direktora MMF potvrdio prvu reviziju aranžmana sa Srbijom

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Vašingtonu doneo je odluku o uspešnom završetku prvog razmatranja rezultata stend-baj aranžmana sa Srbijom, a potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je da je to još jedna potvrda ispravnosti ekonomske politike i strukturnih i institucionalnih reformi koje Srbija sprovodi. MMF je konstatovao da Srbija uspešno sprovodi dogovoreni ekonomski program i da je makroekonomska stabilnost očuvana uprkos nestabilnom ekonomskom međunarodnom okruženju, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Vučić zahvalio svima koji su učestvovali u gradnji obilaznice oko Beograda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na otvaranju poslednje deonice obilaznice oko Beograda, od Straževice do Bubanj Potoka, zahvalio svima koji su makar i metar asfalta postavili, i u to uložili sat vremena, čak iako su bili politički protivnici. “Hoću da se zahvalim i Vladi i prethodnim ministrima infrastrukture, premijerki i ministru finansija, jer su dobro razumeli da graditi Srbiju znači graditi budućnost”, naveo je on. Toliko toga se radi i gradi u našoj zemlji i za nas je važno da u budućnosti skraćujemo vreme izgradnje, kao i da nastavimo da obezbeđujemo finansiranje za sve važne projekte, a da nikada stopa javnog duga ne pređe 60 posto, naglasio je. Predsednik je dodao da sve što je građeno nije građeno zbog statistike i “da se kaže da je 47 kilometara puta obilaznice završeno”.

Neto imovina dobrovoljnih penzijskih fondova na kraju prvog kvartala 49,7 mln

Neto imovina dobrovoljnih penzijskih fondova je na kraju prvog tromesečja ove godine iznosila 49,7 milijardi dinara, što je za 3,1 odsto više nego na kraju 2022. godine, navedeno je u  izveštaju za prvo tromesečje Sektora dobrovoljnih penzijskih fondova NBS. Na tržištu dobrovoljnih penzijskih fondova na kraju prvog tromesečja 2023. godine poslovala su četiri društva za upravljanje, koja su upravljala imovinom sedam dobrovoljnih penzijskih fondova, jedna kastodi banka, pet banaka posrednika i jedno društvo za osiguranje – posrednik. Kako je navedeno, na promenu vrednosti neto imovine utiču neto uplate sredstava u fondove, isplate sredstava iz fondova i dobit koju fondovi ostvaruju od ulaganja, a u prvom tromesečju 2023. godine ukupne uplate iznosile su 1,04 milijarde dinara, članovi su povukli 628,75 miliona dinara, dok je prinos od ulaganja iznosio 1,1 milijardu dinara.

Tagovi:
Pročitajte još: