Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Suvbencije do 2.900 evra za reciklažu vozila sa motorom Euro 1, 2 ili 3

aktuelno

Gotovo svakog dana na ulice širom Srbije izađe oko 560.000 automobila sa starim motorima. Vlasnici starih vozila sa motorom norme Euro 1, 2 ili 3, od 1. januara mogu svoja vozila predati državi na reciklažu, a zauzvrat će dobiti subvenciju za kupovinu drugog vozila koje se kreću od 2.100 do 2.900 u zavisnosti od kategorije vozila. Time bi se, kako objašnjavaju nadležni, smanjilo zagađenje vazduha, a vozačima olakšalo da sednu u mlađa i tehnički ispravnija vozila. Cilj akcije, koja će se sprovoditi u više faza, jeste smanjenje zagađenja vazduha. Zbog toga što su veliki zagađivači, plan Vlade Srbije je da u prvoj fazi eliminiše iz saobraćaja 140.000.

Predsednik Vučić: Put Raška-Novi Pazar je kao pista, završen tri meseca pre roka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska rekonstruisanog put od Raške do Novog Pazara da su građani dobili put dobar kao pistu, kao i da je rekonstrukcija završena čak tri meseca pre roka. “Ljudi su zadovoljni novim putem i kvalitetom nove saobraćajnice, vidim da su bankine proširene, urađeni mostovi, propusti i drugo i to tri meseca pre roka. Ovo izgleda kao pista, urađeno je 10 mostova, oko 70 propusta…”, rekao je Vučić.

Ministarstvo apeluje da se ne snimaju pogođeni tragedijama u OŠ “Vladislav Ribnikar”, Mladenovcu i Smederevu

Ministarstvo prosvete apelovalo je danas na sve medije da 1. septembra, tokom prvog dana nove školske godine, ne fotografišu i ne snimaju učenike škola “Vladislav Ribnikar”, kao i u Mladenovcu i Smederevu, koje su pogođene tragičnim događajima u maju ove godine, kako bi se izbegla njihova retraumatizacija. “Molimo medije za razumevanje i podršku kako bi se izbegla retraumatizacija učenika koji su svedočili tragičnim događajima. Na ovaj način olakšaćete učenicima ove škole i dati im prostor za miran početak nove školske godine. Interes dece, kao i psihološki, emotivni, socijalni i fizički razvoj dece svima nama treba da budu prioritet i iznad svih drugih interesa”, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U toku je provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije jun 2023.

U centrima za specijalističku obuku Vojske Srbije danas je završena provera individualne obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2023“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Ova provera dolazi nakon druge faze prvog perioda obučavanja, a pristupili su joj vojnici rodova pešadije, aritiljerije, inžinjerije i artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, te atomsko-biološko-hemijske i službi logistike, telekomunikacija i vazdušnog osmatranja i javljanja.

Tagovi:
Pročitajte još: