fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Tehnički pregledi vozila za registraciju obavljaće se po starim propisima još 2 godine

aktuelno

Od danas su trebala da važe novi, oštriji propisi prilikom tehničkog pregleda za registraciju vozila, kao što su merenje ovalnosti diskova i neophodnost katalizatora, ali je njihova primena odložena za dve godine, pa na snazi ostaje Pravilnik o tehničkom pregledu vozila od 5. jula 2021. Kako je ranije saopšteno, primena novih rigoroznijih pravila za tehnički pregled, koja je bila planirana od 5. jula je odložena, jer je procenjeno da čak četvrtina vozila u Srbiji ne bi prošla tehnički pregled zbog neadekvatne ovalnosti diskova.

Vučić danas sa Miroslavom Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. Sastanak je zakazan u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Vučević u Rimu razgovarao sa Salvinijem

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se u Rimu sa potpredsednikom Vlade Italije i ministrom infrastrukture i transporta Mateom Salvinijem, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Dvojica zvaničnika konstatovali su da su odnosi Srbije i Italije iskreni i prijateljski u duhu strateškog partnerstva. Ministar Vučević zahvalio je ministru Salviniju na podršci koju Italija pruža u procesu evropskih integracija naše zemlje.

Mojsilović obišao kandidate za prijem u specijalne jedinice po Projektu 5000

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je kandidate za prijem u specijalne jedinice po Projektu 5000 na jednoj od lokacija na kojoj se realizuje selektivna obuka,  saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Opšti cilj ove obuke, koja traje 10 nedelja je izbor visoko motivisanih i psihofizički sposobnih kandidata za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije i njihovo uključivanje u dalji proces obučavanja, a posebno provera i podizanje na viši nivo vojno-stručne obučenosti, fizičke sposobnosti, kao i razvijanje timskog duha i sposobnosti za izvršavanja zadataka u uslovima povećanih psihofizičkih naprezanja.

U PKS održana četvrta radionica u okviru “Kripto karavana Srbije”

Privrednoj komori Srbije (PKS) održana je četvrta radionica u okviru „Kripto karavana Srbije“ na kojem su preduzetnici, vlasnici mikro, malih i srednjih preduzeća, bili u prilici da steknu nova znanja o digitalnoj imovini i nauče kako da započnu ili prošire već postojeći biznis u ovoj oblasti poslovanja. “Kripto karavan Srbije” prethodno je održan u Subotici, Somboru i Kikindi, a direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić je najavila dolazak digitalnih eksperata u gradove širom Srbije u narednim mesecima. “Cilj je da preduzetnicima, vlasnicima mikro, malih i srednjih preduzeća predstavimo na koji način oni mogu da upravljaju i posluju sa svojom digitalnom imovinom. Smatramo da je ova vrsta poslovanja budućnost”, istakla je Simanić.

Tagovi:
Pročitajte još: