Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Telekom Srbija i Koledž Evropa potpisali pismo o stipendiranju studenata

aktuelno

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić i rektorka Koledža Evropa Federika Mogerini potpisali su danas u Brižu pismo o namerama, koje predviđa da će Telekom Srbija sledeće školske godine stipendirati 10 studenata iz Srbije za postdiplomske studije na tom koledžu, sa obavezom da se posle studija vrate i rade u Srbiji. Ovo je prvi put da jedna kompanija ili institucija sa Zapadnog Balkana potpisuje ovakvo pismo o namerama sa Koledžom Evropa, a Lučić je rekao za Tanjug da će stipendiranjem 10 studenata kompanija dobiti novu generaciju menadžera koji će naučiti kako funkcioniše EU i doprineti njenom uspešnom poslovanju.

Održana godišnja konferencija mreže „Život bez nasilja“

Pokrajinski zaštitnik građana, kao koordinator mreže „Život bez nasilja”, organizovao je danas u saradnji sa Ministarstvom pravde, godišnju konferenciju mreže „Život bez nasilja“ pod nazivom „Sprečavanje i otkrivanje svih vidova nasilja nad ženama i nasilja u porodici“. Na konferenciji, koja je održana u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, prisustvovalo je više od 120 predstavnika i predstavnica sudova, tužilaštava, policije, centara za socijalni rad, zdravstvenih i drugih ustanova i organizacija, kao i studenata Pravne klinike za borbu protiv nasilja u porodici sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Konferenciju je otvorila Pokrajinska zaštitnica građana Dragana Ćorić, izrazivši zahvalnost svim članovima i članicama mreže „Život bez nasilja“ koji, kao profesionalci i stručnjaci, ali kao i kolege, saborci i saradnici, već 18 godina zajedničkim radom i trudom daju doprinos u borbi protiv nasilja u porodici i otklanjanju neravnopravnosti između žena i muškaraca.

Obuka jedinice Vojske Srbije za zaštitu mirovnih snaga UN u Libanu

U bazi “Jug” i na poligonu “Borovac” kod Bujanovca, u toku je intenzivna obuka voda za zaštitu snaga Vojske Srbije, koji se priprema za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Reč je o završnom delu druge faze višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze pre upućivanja u zonu operacije, kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju zadataka u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija. Nakon individualne taktičke i vatrene obuke, realizovane u prvoj fazi osposobljavanja, jedinica sada u terenskim uslovima uvežbava taktike, tehnike i procedure za izvršavanje zadataka koji je očekuju u Libanu, sa težištem na postupcima prilikom patroliranja i obezbeđenja baze.

Vesić: Za kanalizacionu mrežu u Borskom okrugu 85 miliona evra

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je, u selu Velika Vrbica u opštini Kladovo, obišao radove na kanalizacionoj mreži u okviru projekta “Čista Srbija“, gde se trenutno radi 40,6 kilometara kanalizacione mreže čija je vrednost oko 23 miliona evra. Trenutno se, prema rečima ministra, u Borskom okrugu radi ukupno 160 kilometara kanalizacije – u Boru 105 km, Majdanpeku 14 i u Kladovu 40.6 km, uz dva postrojenja otpadnih voda.

Tagovi:
Pročitajte još: