fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Telekom Srbija ulazi na tržište Nemačke, Turske i SAD

aktuelno - Telekom Srbija

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da uz pomoć projekta za dijasporu i fonda za finansiranje digitalnih startap kompanija Telekom već nudi svetu svoje projekte. Lučić je rekao da je Telekom Srbija “sa projektom za dijasporu krenuli intenzivno pre četiri godine, puštanjem mobilnog operatera u Austriji”, te da su sada došli do 150.000 korisnika.

Sve spremno za jedinstvenu naplatu putarine TAG-om između Srbije i Severne Makedonije

Sve je spremno za početak jedinstvene naplate putarine između Srbije i Severne Makedonije preko jedinstvenog TAG-a za elektronsku naplatu putarine (ENP), ali ona još uvek zvanično nije profunkcionisala. “Najviši zvaničnici Srbije su e potpuno spremni, ali čeka se da se oglase njihove kolege iz Severne Makedonije kako bi ceo postupak bio ozvaničen na nivou država”, rekao je Tanjugu Darko Savić iz Puteva Srbije. Uvođenjem jedinstvenog TAG-a za elektronsku naplatu putarine (ENP) u Severnoj Makedoniji i Srbiji znači da vozila koja poseduju ovaj uređaj mogu da plaćaju putarinu bez zaustavljanja i dodatne kupovine uređaja i kartica u svakoj zemlji, jer će tag biti uvezan sa platnom ili debitnom bankarskom karticom.

U Beogradu otvorena “Kućica zdravlja” za obavljanje besplatnih pregleda

U Beogradu je na šetalištu Sava promenada otvorena “Kućica zdravlja”, u kojoj će svi građani u naredne dve sedmice moći da potpuno besplatno i bez prethodnog zakazivanja obave preventivne preglede i konsultuju se sa lekarima o eventualnoj daljoj dijagnostici. Pregledi će moći da se obave svakog dana od 13 do 20 časova, bez uputa i bez zdravstvene knjižice. Iza projekta “Kućica zdravlja” stoje Opština Savski venac i Dom zdravlja Savski venac, uz saglasnost Ministarstva zdravlja. Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović podsetio je da su lokalna samouprava i zdravstvene ustanove na teritoriji te opštine u prethodnih osam godina organizovali veliki broj preventivnih zdravstvenih besplatnih pregleda, sa ciljem da se građani podstaknu da redovno idu na preglede i kontrolišu svoje zdravlje.

Momirović obišao klizište u Požegi, gde je ugroženo 50 domaćinstava

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović e, tokom obilaska klizišta u Ulici Bana Milutina u Požegi, koje je nanovo pokrenuto usred poslednjih poplava i obećao pomoć Vlade ugroženim domaćinstvima. “Vidim da je ovo živa ulica, mladi ljudi, dosta dece, a Požega ima jaku privredu i razvoj i mi moramo da pomognemo da se ovo klizište sanira. Pričaću sa predsednicom Vlade i ministrom finansija kako ne bi u budućnosti došlo do zaista tragičnih posledica”, rekao je Momirović, dok je sa saradnicima i predstavnicima opštine Požega obilazio klizište koje ugrožava 50 domaćinstava.

Tagovi:
Pročitajte još: