fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Tranzitni prevoz za srpske prevoznike u Italiji skoro potpuno liberalizovan

aktuelno

Na Mešovitoj komisiji za međunarodni drumski prevoz putnika i stvari Srbije i Italije, koja je održana u Rimu, dogovoreno je 11.000 dozvola više za naše prevoznike za ovu godinu, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Komisija je održana u cilju sveobuhvatnog poboljšanja odnosa u oblasti drumskog prevoza i utvrđivanja kontingenata dozvola za prevoz tereta za tekuću godinu, kao i preliminarnih kontigenata dozvola za narednu godinu, a Vesić kaže da je postignut izuzetan rezultat.

Kancelarija za KiM: Hapšenje Srbina u Leposaviću nastavak torture Aljbina Kurtija

Hapšenje još jednog Srbina na prostoru Kosova i Metohije, Uroša V. iz Leposavića koje se dogodilo jutros, nastavak je torture Aljbina Kurtija koji koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. “Uroš V. je uhapšen kada je jutros rano krenuo na posao, a uhapsili su ga pripadnici Kurtijeve Kosovske policije u civilu, od kojih je jedan vozio čak vozilo sa KM tablicama”, navedeno je u saopštenju.

Vučić i Brnabić sastaće se sutra sa Novak i Orbanom na Paliću

Prva sednica strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske održaće se u utorak, 20. juna na Paliću, a prethodiće joj sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Sednici strateškog saveta, koja će početi u 11.05 prisustvovaće predsednici, premijeri i članovi vlada dveju zemalja.

Sutra počinje prijavljivanje građana za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Na šalterima pošta sutra će početi prijavljivanje građana za korišćenje dodatnog broja vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, a kako je objavilo Ministarstvo turizma i omladine, i ovoga puta biće podeljeno 100.000 vaučera vrednih po 5.000 dinara. Oni koji su ove godine već ostvarili pravo na vaučere, ne mogu da podnose prijave za nove.

Tagovi:
Pročitajte još: