fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: U prvih šest meseci priliv stranih investicija 2,122 mlrd evra

U prvih šest meseci, naša zemlja imala je priliv direktnih stranih investicija u vrednosti od 2,122 milijarde evra, što je za 31 odsto više nego prošle godine u istom periodu.

“Uvek se ubrzava u trećem i četvrtom kvartalu, verujemo da ova godina može da bude rekordna i da ukupan priliv premaši 4,5 milijarde evra, što bi bilo izuzetno. Sve veći udeo je azijskih investicija i Kine i Kapana, dok se smanjuje udeo u ukupnim investicijama nekih drugih”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

AMSS upozorava: ne planirajte vožnju u najtopolijim delu dana!

Zbog velike gužve na putevima i graničnim prelazima, te zbog dugog čekanja, AMSS upozorava da su vreo vazduh i veliki broj vozila na našim auto-putevima i glavnim putnim pravcima, signal vozačima da u ovakvim uslovima budu krajnje odgovorni i maksimalno oprezni u vožnji.

Na put krećite isklјučivo odmorni. Ne planirajte vožnju u najtopolijim delu dana. Ako je neodložno, koristite odmore na svakih sat vremena, savetuje AMSS.

 

Ponovo uništeno igralište u Kragujevcu

Na meti vandala ponovo se našao tek sanirani košarkaški teren, koji se nalazi u kragujevačkom Velikom parku.

– Smamota i nečuveno. Samo što je završena popravka gumene podloge koju su prestupnici uništili, preko noći se neko osmelio da to ponovo učini. Vreme je da se takvim osobama stane na put i da se debelo kazne, kaže kragujevčanin Marko Lomić.

Nadležni apeluju na roditelje da, zbog bezbednosti dece, ne puštaju ih napolje tokom kasnih noćnih sati bez nadzora.

 

Tropske temperature se nastavljaju i u narednim danima

Prema najavi RHMZ-a, danas će u celoj Srbiji na snazi biti crveni meteo-alarm, a pored visokih dnevnih temperatura, očekuju se se i visoke noćne. U većini mesta do kasnih noćnih sati temperature će biti iznad 20°C, a u Beogradu i iznad 25°C.

Do srede će u Srbiji biti veoma toplo sa maksimalnim temperaturama iznad 35 stepeni Celzijusa, lokalno i do 40 stepeni.

Tagovi:
Pročitajte još: