fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: U prvoj nedelji septembra Javni poziv za zamenu stolarije

aktuelno

Pomoćnica ministra rudarstva i energetike Maja Vukadinović rekla je da će prvi Javni pozivi za zamenu dotrajale stolarije, grejnih kotlova i izolacije na domaćinstvima biti objavljeni početkom septembra. Istakla je da je procedura za prijavu jednostavna, a da će građani moći da se prijave popunjavanjem obrasca u koji će upisati osnovne podatke u domaćinstvu i stanju stolarije. Ona je pozvala građane da prate internet stranice lokalnih samouprava u mestu prebivališta. “Potrebno je da se uz popunjeni obrazac dostavi predračun nekog od izvođača radova koji je izabran putem Javnog konkursa od strane jedinica lokalne samouprave”, rekla je Vukadinović za Tanjug. Dodala je da su uslovi da podnosilac prijave bude vlasnik objekta, ili da, ukoliko nije vlasnik, dostavi pisanu saglasnost vlasnika.

Sledeće nedelje tender za uređenje 20 odmorišta na auto-putevima

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da će tokom naredne nedelje Putevi Srbije u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva raspisati tender za uređenje 20 odmorišta koji se nalaze na postojećim auto-putevima. “Želja nam je da izabranih 20 odmorišta pretvorimo u zelene pumpe, tako da će jedan deo odmorišta biti namenjen za pumpu sa brzim elektropunjačima. Takođe, biće dozvoljeno da pobednici na tenderu na tom mestu postave prodavnicu, odnosno kafić, kao i ostale sadržaje bilo koje druge benzinske pumpe”, rekao je Vesić za Tanjug. On je pozvao sve koji žele da učestvuju na tenderu da se jave, i istakao da su otvoreni za domaće i strane kompanije. “Želimo da veoma brzo dobijemo zelene pumpe, kako bismo imali infrastrukturu koje druge zemlje EU nemaju”, naglasio je ministar.

Ministarka Vujović obišla radove na sanaciji nesanitarne deponije u Rumi

Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, nenajavljeno je obišla radove na prvoj fazi sanacije nesanitarne deponije u Rumi, na kojoj se 40 godina nepravilno odlagao otpad sa teritorije ove lokalne samouprave i tom prilikom istakla da se uverila da se radovi izvode i brže nego što je inicijalno planirano, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine. “Drago mi je što sam se na licu mesta uverila da se radovi na realizaciji prve faze projekta izvode punom parom, a vredni radnici koje sam zatekla na terenu, rekli su mi da očekuju da će završiti posao i pre ugovorenog roka”, istakla je Vujović.

AMS osiguranje: Bez Putnog zdravstvenog osiguranja ne kretati na put

AMS Osiguranje saopštilo je da se na put u inostranstvo ne kreće bez Putnog zdravstvenog osiguranja, kako bi se izbegli neplanirani troškovi lečenja nastali na putovanju. Kako se navodi, polisom Putnog zdravstvenog AMS Osiguranja, ukoliko je ugovoreno, obezbeđuje se ambulantno i bolničko lečenje usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja, neophodni lekovi, stomatološki tretmani do 200 evra, medicinska pratnja.

Konkurs Al Dahre za program “AgroBusiness School” do 15. septembra

Kompanija Al Dahra Srbija pokrenula je obrazovni program za mlade “AgroBusiness School”, a prijave na konkurs mogu se podneti do 15. septembra na sajtu Poljoprivrednog fakulteta. Program će trajati od 17. do 31. oktobra 2024. godine, saopštila je kompanija. Projekat je namenjen studentima završnih i master studija Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i kombinuje teorijske module i plaćenu praktičnu nastavu, uz mogućnost zaposlenja po završetku programa. Plaćena praksa će započeti u martu 2024. godine u kompaniji Al Dahra Srbija i tokom ovog dela programa polaznici će imati priliku da se bliže upoznaju sa specifičnostima različitih poljoprivrednih operacija i poslovnih procesa na terenu, uz podršku mentora.

Tagovi:
Pročitajte još: