fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: U toku kampanja „Vozi odmoran”

aktuelno - kampanja vozi odmoran

Kampanja „Vozi odmoran” namenjena je svim građanima Srbije koji idu na duga putovanja, rekao je u Loznici direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i preporučio vozačima da, kako sam naziv kaže, na svaka dva sata prave pauzu. On je naveo da je glavna poruka kampanje građanima da se dobro pripreme za ta duga putovanja, zahvalivši Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) i Gradu Loznica, kao partnerima u pomenutoj akciji, koju podržavaju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, „Putevi Srbije” i „Eko Srbija”.

Selaković se sastao ministrom zdravlja i socijalne zaštite Namibije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, sastao se sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Namibije dr Kalumbijem Šangulom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Kako je saopšteno iz Ministarstva, Selaković je istakao da dve zemlje imaju dugu istoriju prijateljskih odnosa i saradnje, otpočetu tokom borbe naroda Namibije za nezavisnost i izrazio spremnost naše strane da razvijamo saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa. On se zahvalio ministru Šanguli na podršci koju Namibija pruža Srbiji kada je u pitanju Kosovo i Metohija i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Predstavnici Skupštine APV s delegacijom britanskog parlamenta

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednici Skupštine APV Damir Zobenica, Aleksandra Maletić i Nemanja Zavišić razgovarali su sa delegacijom poslanika britanskog, koja boravi u višednevnoj poseti Srbiji. Predsednik i potpredsednici Skupštine APV su u razgovoru sa poslanicima Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, koje je predvodila predsednica Svepartijske parlamentarne grupe za Srbiju Džeki Dojl Prajs, istakli specifičnosti AP Vojvodine kao višenacionalne i višejezične pokrajine, u kojoj živi više od 20 različitih nacionalnih zajednica.

Skupština razrešila Bastu, prihvatila formiranje Anketnog odbora

Poslanici Skupštine Srbije danas su većinom glasova razrešili dužnosti ministra privrede Radeta Bastu. Za razrešenje je glasalo 149, a nije glasalo 45, od ukupno 194 poslanika. Razrešenje ministra privrede predložila je premijerka Ana Brnabić, na inicijativu koalicije SPS-JS, koja ga je i predložila na tu funkciju, jer je davao izjave koje su u suprotnosti sa državnom i nacionalnom politikom. Ovlašćenja ministra privrede do izbora novog preuzeće ministar finansija Siniša Mali. Poslanici su danas usvojili i Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobar 2022. do kraja marta 2023, sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima.

Tagovi:
Pročitajte još: