fbpx
9°C
Clear sky

Izdvajamo: Ubuduće besplatan prenos telefonskih brojeva

aktuelno - srbija

Novim pravilnikom koji je doneo RATEL, a koji stupa na snagu 14. septembra ove godine, a počinje da se primenjuje 1. avgusta sledeće godine, ukinuta je mogućnost da operator naplati prenos broja na teret korisnika, saopštio je RATEL-a uz napomenu da je u praksi i do sada prenos broja za korisnike bio besplatan i u fiksnim i u mobilnim mrežama. Propisano je takođe da se zahtev za prenos broja može podneti i subotom sa precizno određenim datumom, a najviše 30 dana unapred. Za poslovne korisnike sa mnogo telefonskih brojeva važno je da će operatori biti obavezni da dostave podatke o svim njihovim telefonskim brojevima, uz informacije o ugovoru i datumu isticanja ugovora za svaki broj.

Mali: Odobreni kredit UAE baza finansijske sigurnosti Srbije

Odgovorna vlast razmišlja o sigurnosti svojih građana, a odobreni kredit u UAE od milijardu dolara po povoljnoj kamatnoj stopi je baza finansijske sigurnosti Srbije, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali. On je, reagujući na izjavu potpredsednika Stranke slobode i pravde Dušana Nikezića da se radi o još jednom zaduživanju za pokrivanje manjka u budžetu, rekao: “Srbija je u vreme vladavine prethodne vlasti bila u finansijskom živom pesku, na ivici bankrota upravo zbog takvih kao što ste Vi, koji uporno isključivo traže razloge za slavlja.”

Konferencija Digital 2022 u Beogradu 15. i 16. septembra

Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima Digital 2022 biće održana 15. i 16. septembra u hotelu Metropol u Beogradu. Osim ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i ministarke kulture i informisanja Maje Gojković na konferenciji će govoriti ambasadori Italije, Japana i Republike Koreje u Srbiji kao i direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić. Konferencija okuplja tržišne lidere, poznavaoce telekomunikacije i svih vrsta medija, kao i predstavnike mnogih industrija koje pokreću privredu u Srbiji, koji će takođe preneti svoja iskustva i ideje.

Vučić danas predstavlja izveštaj o pregovorima sa Prištinom

Predsednik Republike Aleksandar Vučić prisustvovaće Prvoj posebnoj sednici Narodne skupštine u trinaestom sazivu, na kojoj će predstaviti izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini. Sednica će biti održana danas od 10 časova.

Petković: Napad na srpskog mladića je pokušaj ubistva

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković saopštio je danas da su ga lekari u KBC Kosovska Mitrovica izvestili da činjenica da je srpski mladić Nemanja Mitrović (19) iz Babinog Mosta kod Obilića uboden u predelu vrata jasno ukazuje da je reč o pokušaju ubistva. Petković je na Tviteru naveo da će Kancelarija za KiM pružiti pravnu pomoć porodici kako bi lokalni Albanac iz porodice Šabani odgovarao za svoja zlodela. On je objavio da je razgovarao sa ocem napadnutog Nemanje Mitrovića i da su oni zabrinuti jer lokalni Albanac iz porodice Šabani godinama nekažnjeno teroriše Babin Most.

Cilj da autoput Ruma-Šabac bude otvoren do septembra 2023.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je da je cilj da sledećeg septembra bude otvoren deo auto-puta koji će spojiti Rumu i Šabac, kao i most na Savi. Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je dodao da se svi radovi odvijaju planiranom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih učesnika ovog projekta, i trenutno je na čitavoj trasi auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica angažovano 460 radnika, sa 350 jedinica mehanizacije, dok se najintenzivnije aktivnosti izvode na deonici auto-puta Ruma–Šabac.

Tagovi:
Pročitajte još: