Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Ukupno na listi 37 proizvoda koji će pojeftiniti, među njima ulje i brašno

aktuelno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se na listi nalazi 37 proizvoda koji će pojeftiniti, među kojima se nalaze i suncokretovo ulje, brašno, pasulj, kao i neki proizvodi namenjeni za higijenu. Vučić je gostujući na Hit tvitu izložio proizvode koji će pojeftiniti, navodeći da je u pitanju veliki popust. On je naveo da će pojeftiniti suncokretovo ulje sa 160 na 144 dinara, brašno sa 79 na 50 dinara, pasulj sa 349 na 259 dinara, kupus za 30 odsto, margarin sa 103 dinara na 79 dinara, namaz Sirko sa 217 na 159 dinara, grašak sa 180 na 139 dinara.

Ministarka energetike Đedović u Tokiju razgovara o saradnji Srbije i Japana

Delegacija Ministarstva rudarstva i energetike, predvođena ministarkom Dubravkom Đedović Handanović, dolazi danas u službenu posetu Japanu, koja će trajati do 22. septembra. Kako je najavljeno, program posete započeće u utorak sastankom sa Višim izvršnim potpredsednikom “Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA)” Junićijem Jamadom. Očekuje se da će u fokusu biti razgovor o reverzibilnoj hidroelektrani Bistrica, za čiji bi projekat izgradnje trebalo da bude zadužena upravo JICA.

Vučić: Uskoro nova investicija u Nišu, BG metro za pet godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je investiciju jedne ogromne italijanske kompanije u Nišu i rekao je da bi mu to bila deseta fabrika u tom gradu. Takođe je najavio beogradski metro za pet godina. “Idemo ispred vremena, imamo samo papiroloških problema oko studija Ežisovih, ovo su najvećim delom bili pripremni radovi na Makiškom polju, sada ćete videti radove tamo kod Železnika” rekao je Vučić za beogradski metro gostujući u emisiji “Hit tvit” na TV Pinku. Prema njegovim rečima, Srbija do EXPO izložbe 2027. mora da izgleda potpuno drugačije i do tada će, kako je rekao, prosečna plata biti preko 1.100 evra.

Brnabić danas na konferenciji Programa razmene znanja 2023

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće danas u Beogradu u uvodnom delu regionalne konferencije, koja se održava u okviru Programa razmene znanja 2023, u organizaciji Korejske agencije za promociju trgovine i investicija (KOTRA). Tema konferencije je „Ka ekonomiji vođenoj inovacijama“, a Program razmene znanja 2023 je program razvoja i ekonomske saradnje koji se temelji na znanju i osmišljen je da podeli razvojno iskustvo Republike Koreje sa partnerskim zemljama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednik Srbije: Izaći ću u susret zahtevu da se raspišu izbori do kraja 2023-biće onda 4. marta

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će izaći u susret onima koji su tražili raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine, što bi značilo da će biti 4. marta. “Evo raspisaćemo ih do kraja godine, 31. decembra za 4. mart, mislim da je to 60 dana ili ako ne, onda za nedelju ranije, nije problem”, rekao je Vučić. Kaže da će svakako odgovoriti na zahtev opozicionih stranaka koje su tražile raspisivanje vanrednih izbora. “Odgovoriću im za to, biće svakako, ja sam spreman i mogu to odmah da kažem – da sam spreman da u skladu sa onim što su napisali održimo izbore, dakle do marta”, rekao je Vučić gostujući u emisiji Hit tvit na Pinku.

Tagovi:
Pročitajte još: