Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Uručene prve studentske kartice

aktuelno

Ministar finansija Siniša Mali i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović uručili su prve studentske kartice, koje će akademcima omogućavati niz pogodnosti. Kartice su u Banci „Poštanska štedionica“ uručene studentima Katarini Telebak, Bogdanu Pavlovicu i Đorđu Vraniću Tutušu. Ministar Mali je nakon uručivanja kartica rekao da se do sada prijavilo oko 60.000 studenata a da se dnevno prijavljuje oko 3.000 novih studenata “Još jedno obećanje koje smo dali, ispunili smo. Pogodnosti koje ova kartica nudi su nešto što studenti ne bi trebalo da ne iskoriste”, rekao je on.

Vlada usvojila Zaključak o isplati jednokratne pomoći

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći korisnicima novčane socijalne pomoći, dodatka za pomoć i negu drugog lica i posebne novčane naknade za preko 200.000 građana Srbije. Kako se navodi u saopštenju Vlade, jednokratna pomoć obuhvatiće korisnike novčane socijalne pomoći (nosioce prava novčane socijalne pomoći i članove porodice koja ostvaruje pravo na novčanu socijalnu pomoć), korisnike dodatka za pomoć i negu drugog lica i korisnike posebne novčane naknade. Ovim zaključkom obuhvaćena su i lica koja su u postupku ostvarivanja prava zaključno sa 24. novembrom 2023. godine, a kojima će rešenje o ostvarivanju prava biti doneto najkasnije do 31. decembra 2023. godine.

“Crni petak” u prodavnicama, popusti stigli i pre 24. novembra

U svetu, pa i u Srbiji, danas je u prodavnicama “Crni petak”, dan velikih popusta i prilika za trgovce da uvećaju prodaju a sudeći prema popustima koje trgovci nude, stigao je i pre 24. novembra. Veliki broj prodavaca tehničke opreme i proizvoda u onlajn trgovini već je istakao u svojim reklamama snižene cene. Pojedini veliki trgovci tehničkom robom “Crni petak” su produžili i na više dana, neretko i na celu nedelju, a popusti koje nude na belu tehniku, telefone, male kućne aparate, televizore, laptopove, kreću se od 20 pa i do 60 ili 70 odsto.

Ministarka Belgije: Nove belgijske investicije u Srbiju su na putu

Ministarka inostranih i evropskih poslova Belgije Ađa Labib izjavila je večeras da je Srbija nesumnjivo najznačajniji ekonomski igrač na Zapadnom Balkanu i ocenila da ekonomski odnosi naših dveju zemalja cvetaju i da takva uspešna priča privlači nove belgijske investicije koje su na putu. “Vaša zemlja nesumnjivo je najznačajniji ekonomski igrač na Zapadnom Balkanu, a belgijske investicije u Srbiju su značajne i kvantitativno i kvalitativno”, rekla je ona i podsetila na uspešno poslovanje belgijskog supermarketa Deleza, kao i kompanije specijalizovane za sisteme osvetljenja Schreder.

NSZ testira učenika za profesionalnu orijentaciju, interesovanje veliko

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) organizuje testiranje za profesionalnu orijentaciju namenjenu učenicima osmog razreda i završnih razreda srednjih škola, izjavila je danas Ivana Božić, službenik za metodologiju planiranja karijere i karijerno informisanje NSZ. Ona je za Tanjug rekla da je interesovanje za profesionalnu orijentaciju veliko, ali i da se razlikuje u zavisnosti od gradova. “Već ove godine je bilo 2.800 učenika osnovnih škola, to su podaci za celu zemlju i oko 1.800 učenika srednjih škola”, rekla je Božić. Božić je savetovala velikim maturantima da se prijave što ranije, tokom prvog polugodišta, budući da je potrebno doneti odluku blagovremeno, radi pripreme prijemnog ispita za upis na određeni fakultet. ” Učenici osmog razreda mogu se prijaviti i kasnije jer svakako polažu završni ispit. U svakom slučaju, važno je interesovati se na vreme, s obzirom na ograničene kapacitete”, rekla je Božić.

Tagovi:
Pročitajte još: