Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: USAID dodelio bespovratna sredstva za obuku montera solarnih panela

aktuelno

Projekat „Bolja energija“ Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama iz Novog Sada potpisali su ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za organizovanje i sprovođenje praktične obuke za montere solarnih sistema na različitim vrstama krovova. Kako se ističe u saopštenju Pokrajinske vlade, ova saradnja će doprineti unapređenju kapaciteta za rast i razvoj sektora u oblasti obnovljivih izvora energije i inicijativama koje se odnose na poboljšanje statusa na relaciji kupac-proizvođač u Srbiji.

Vučić: Ni po koju cenu se ne odričemo Kosova i svoje slobode

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Srbija ni po koju cenu neće odreći Kosova i Metohije, jer ne može da se odrekne svog imena, prezimena i budućnosti. „Kada nam kažu odrecite se Kosova i Metohije, kada nam kažu odrecite se vaših prava, mi kažemo, a kako da se odreknemo svog imena i prezimena, svoje dece i budućnosti. Nećemo i nema te cene koju nećemo da platimo za svoju slobodu, svoje ime i prezime i svoju trobojku sačuvamo”, rekao je predsednik u obraćanju na centralnoj manifestaciji posvećenoj obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Nišu. Čuvati srpsku zastavu u svakom ratu, kako je dodao, bila je najveća čast i najveći ponos. “Mogli su da nam zauzmu položaje i uzmu teritoriju čitave zemlje, sve su mogli, ali da otmu crveno-plavo-belu trobojku nisu mogli nikada. Ona je naša dika, naša trobojna zastava je naš ponos, iza nje stojimo i radujemo se”, rekao je predsednik.

Nataša Stanisavljević razgovarala o proširenju kapaciteta Prihvatnog centra za migrante u Pirotu

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević razgovarala je danas sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem o trenutnoj situaciji kada je u pitanju upravljanje migracijama, kao i o proširenju kapaciteta Prihvatnog centra za migrante. Sastanku su prisustvovali Dejan Tošić, načelnik PU Pirot i Marijan Manojlović, šef odseka za strance i suzbijanje iregularnih migracija PU Pirot, navedeno je u saopštenju Komesarijata. „U prethodnih godinu dana značajno se povećao broj migranata koji dolaze iz pravca Bugarske i u skladu sa planom zbrinjavanja, Komesarijat za izbeglice i migracije zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i gradom Pirotom preduzima mere kako bi migranti boravili u Prihvatnim centrima jer na taj način brinemo i o bezbednosti građana“, izjavila je Stanisavljević.

Đorđe Milićević u Frankfurtu na svečanosti povodom Dana nacionalne zastave

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je svečanosti povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Frankfurtu. “Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas, kao specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, budem sa vama u Frankfurtu na Majni, u srcu Nemačke, dok obeležavamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Centralna proslava ovog praznika u Srbiji danas se održava u Nišu, a prvi put ove godine organizovano slavimo i van granica Srbije i Republike Srpske”, rekao je Milićević otvarajući “Dane kulture Srbije” u Frankfurtu u okviru kojih se danas obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Tagovi:
Pročitajte još: