fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Uskoro počinju edukacije dostavljača o bezbednosti u saobraćaju

aktuelno

U narednom periodu biće sprovođene edukacije dostavljača kako bi se podigla njihova svest o značaju poštovanja svih saobraćajnih propisa, dogovoreno je na prvom sastanku Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za bezbednost saobraćaja, koji su pokrenuli inicijativu za povećanje bezbednosti dostavljača u saobraćaju. Savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Ilić istakao je da su na sastanku definisani koraci edukacije i podizanja svesti dostavljača o poštovanju saobraćajnih propisa kako bi se smanjile opasnosti u saobraćaju.

Pošta Srbije u Novom Sadu predstavlja vozila na električni pogon

Pošta Srbije će danas u Novom Sadu predstaviti najnovija vozila na električni pogon namenjena specijalizovanoj dostavi pošiljaka, čime će taj grad biti prvi u Srbiji za koji je Pošta predvidela u celosti “zelenu flotu” na dostavi poštanskih pošiljaka. Deo upravo pristiglih električnih dostavnih vozila najveće dozvoljene mase, namenjene objedinjenoj specijalizovanoj dostavi – prijemu i uručenju post-ekspres pošiljaka, paketa, EMS pošiljaka, keš ekspresa, telegrama i uputnica, i planovi za dalje unapređenje poštanske mreže na ovom području, biće prezentovani Novosađanima, u prisustvu gradonačelnika Milana Đurića.

Muzej osudio skrnavljenje spomen-ploče na Obali jasenovačkih žrtava u Beogradu

Muzej žrtava genocida osudio je danas skrnavljenje spomen-ploče na Obali jasenovačkih žrtava u Beogradu. “Prema do sada raspoloživim informacijama ovaj nemili i vandalski čin dogodio se u noći između 8. i 9. avgusta 2023. godine. Muzej žrtava genocida je u kontinuiranoj komunikaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kome zahvaljuje na brzoj i efikasnoj reakciji, te obavljenom uviđaju i preduzimanju aktivnosti iz domena svoje nadležnosti. Istovremeno, Muzej očekuje da inspiratori i vinovnici ovog anticivilizacijskog postupka budu identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom”, navedeno je u saopštenju tog muzeja. Muzej žrtava genocida podseća da je Beograd 2022. godine dobio prvo memorijalno obeležje u spomen na sve nedužne žrtve stradale u sistemu koncentracionih i logora smrti NDH u Jasenovcu, a posebno na žrtve genocida počinjenog nad Srbima, Jevrejima i Romima od strane NDH čiji je Jasenovac bio stvarni i simbolički epicentar, a u pitanju je Obala jasenovačkih žrtava i tome pripadajuća spomen-ploča.

Obezbeđena sredstva za otvaranje novih Kancelarija za mlade na KiM

Zahvaljujući odličnoj saradnji Kancelarije za KiM i Ministarstva turizma i omladine, šest opština na Kosovu i Metohiju dobiće sredstva za otvaranje novih Kancelarija za mlade, saopštila je Kancelarija za KiM. U ime Kancelarije za KiM i direktora Petra Petkovića, na izuzetno dobroj saradnji i svemu što se čini za srpski narod na prostoru Kosova i Metohije, zahvalio se zamenik direktora Kancelarije za KiM Veselin Kočanović.

U pomoć Sloveniji danas kreće druga grupa pripadnika Vojske Srbije

Iz Srbije će danas put Slovenije kopnenim putem krenuti konvoj sa osam cisterni – četiri za gorivo, četiri za vodu, i još 34 pripadnika Vojske Srbije, radi pružanja pomoći stanovništvu te zemlje pogođene poplavama. U Sloveniju su juče, s vojnog aerodroma “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, upućena 22 pripadnika Vojske Srbije i helikopteri “H-145” i “Mi-17”.

Tagovi:
Pročitajte još: