fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Vesić – Od sutra 30-ak novoangažovanih na aerodromu za stabilizaciju situacije

aktuelno - aerodrom

Situacija na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” bolja je nego što je bila u prethodnom periodu, ali je daleko od one koju želimo i kakvu kompanija “Vansi” treba da održava, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i istakao da su ga predstavnici kompanije obavestili da će već od subote biti još 30-ak novoangažovanih na aerodromu. Vesić je za Javni servis naveo da kompanija “Vansi” može mnogo više da učini kako bi bilo manje problema na beogradskom aerodromu i dodao da zato insistira na tome da sprovedu sve dogovorene mere kako bi putnici dobili uslugu za koju su platili, a zaposleni bili adekvatno plaćeni za svoj rad.

Dizel i narednih sedam dana 183 dinara, benzin skuplji za dinar

Maksimalna maloprodajna cena dizela biće ista u narednih sedam dana i iznosiće 183 dinara za litar, dok će benzin poskupeti za dinar i koštati 176 dinara, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine. Nove cene se objavljuju svakog petka do 15.00 časova. Vlada je produžila uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do kraja jula.

Starović: Stvara se narativ za opravdavanje etničkog čišćenja Kosova od Srba

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je danas da je u moru izjava kojima se kriminalizuje srpski narod na Kosovu i Metohiji, medijima promakla jučerašnja objava bivšeg ministra za Evropu u Vladi Velike Britanije koji je rekao da je jedino rešenje repatrijacija i relokacija srpskog stanovništva sa Kosova. “On je doslovce rekao ‘prestanimo da se pretvaramo da će ti i takvi Srbi ikada živeti u miru sa Albancima’ što znači da se unapred stvara narativ da se opravda etničko čišćenje Srba sa Kosova i da to bude rešenje za trajni mir”, rekao je on za Pink.

Selaković: Spomenik generalu Boži Jankoviću biće podignut u Karađorđevom parku u oktobru

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna prava Nikola Selaković položio je danas venac i odao počast generalu Božidaru Jankoviću povodom obeležavanja 103. godišnjice od njegove smrti i najavio da će spomenik generalu Božidaru Jankoviću biti podignut u oktobru u Karađorđevom parku u Beogradu. “U godini u kojoj Udruženje ratnih dobrovoljaca Srbije od 1912. do 1918. godine, obeležava 120 godina postojanja, okupili smo se ovde oko groba jednog od najvećih i najtalentovanijih srpskih oficira s kraja 19. i početka 20. veka. Svi znaju za četvoricu legendarnih vojvoda. Kada govorimo o veličini srpskog oficira, pominjemo putnika Stepanovića, Mišića i Bojovića, ali dugo vremena lik i delo generala Božidara Bože Jankovića kao da je gurano u stranu, i jeste”, rekao je Selaković.

Tagovi:
Pročitajte još: