fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Vlada opredelila 10 miliona dinara za skladištare maline i višnje

Vlada opredelila 10 miliona dinara za skladištare maline i višnje

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške od 10 miliona dinara za lica i preduzetnike, koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine, radi izmirenja obaveza prema proizvođačima, saopštila je Vlada Republike Srbije. Kako se navodi, u Srbiji voće se proizvodi na površini od nešto više od 190.000 hektara, uz proizvodnju od oko 1,5 miliona tona, a pored šljive, koja zauzima najveću površinu, veoma su zastupljeni zasadi maline i višnje.

Vučić dočekao Milatovića ispred Palate Srbija

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, svečano je dočekan ispred Palate Srbija, uz intoniranje himni dve zemlje, crveni tepih i gardu Vojske Srbije. Njega je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na svečanom dočeku bili su prisutni i ministri u Vladi Srbije. Nakon dočeka, dvojica predsednika će imati tet-a-tet sastanak, a predviđen je i plenarni razgovor delegacija dve zemlje, predvođen Vučićem i Milatovićem. Po završetku sastanka dvojica predsednika obratiće se medijima. To je prva poseta jednog crnogorskog predsednika posle sedam godina.

NBS protiv ograničenja i zabrane upotrebe gotovine na regulatorni način

Narodna banka Srbije (NBS) stalno sprovodi aktivnosti usmerene na dugoročno održiv razvoj bezgotovinskih plaćanja u Srbiji i izričito je protiv inicijativa i analiza kojima se predlaže dodatno ograničenje i zabrana upotrebe gotovine na regulatorni način, saopštila je NBS. Iz centralne banke navode da su protiv ovih ograničenja i zabrana zato što smatraju da će se gotovinska plaćanja smanjiti onda kada bezgotovinski instrumenti, poput platnih kartica internacionalnih kartičnih sistema i infrastruktura za njihovo prihvatanje na prodajnim mestima, kao što su POS uređaji, budu imali razumne troškove, prihvatljive za sve trgovce u Srbiji.

Uskoro završetak kompletnog puta Čantavir – Stari Žednik

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je završne radove na rekonsaktutrukciji lokalnog puta između naselja Novi i Stari Žednik, kod Subotice, i poručio da je u toku obnova više od 250 kilometara lokalnih puteva, koji znače život meštanima i nisu ništa manje važni od autoputeva i brzih saobraćajnica. Deonica između Novog i Starog Žednika nastavak je puta od Čantavira, ka ta dva naselja, koji je već obnovljen. “Prošle godine smo uradili put između Čantavira prema Novom Žedniku, dugu oko pet kilometara, sada radimo saobraćajnicu dugu 3,9 kilometara do Starog Žednika i kada to budemo završili imaćemo kompletnu deonicu od Čantavira do Starog Žednika uređenu kako treba”, rekao je ministar Vesić.

Zlatibor na mapi turista iz Severne Amerike

Predstavnici firme “Nju Dil Jurop” (New Deal Europe) koja se bavi pozicioniranjem zemalja regiona na turističkim tržištima, Robert Di (Dee) i Tajn (Tine) Murn, posetili su Zlatibor gde su se uverili u prestižno zvanje turističkog lidera među planinama Srbije, saopštila je Turistička organizacija Zlatibor. Turistička organizacija Zlatibor im je predstavila najposećeniji speleološki objekat, Stopića pećinu, kao i srce zlatiborske tradicije Muzej “Staro selo” Sirogojno. Upoznali su simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, i doživeli duh tradicije degustirajući autentične zlatiborske specijalitete. Turistička organizacija Srbije učestvuje u projektu Essential Balkans koji podržava Evropska turistička komisija (ETK).

Tagovi:
Pročitajte još: