fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Vlada opredelila 250 miliona dinara za obnovu objekata oštećenih u poplavama

Vlada opredelila 250 miliona dinara za obnovu objekata oštećenih u poplavama

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku da se za pomoć i obnovu stambenih objekata i kuća oštećenih u poplavama u januaru 2021. godine opredele bespovratna novčana sredstva u iznosu od 250 miliona dinara. Usvojena je i Uredbu o otkupu stanova dodeljenih za rešavanje stambenih potreba istraživača, nastavnika, saradnika i umetnika.

Vlada Srbije je donela je odluku da se u okviru Državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled poplava u januaru 2021. godine opredele bespovratna novčana sredstava u iznosu od 250 miliona dinara.

Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno.

Miroslav Lajčak je za N1 rekao da su ranije postojala dvostruka tumačenja rundi dijaloga i poručio da se zalaže za to da sve što je dogovoreno ima samo jedno tumačenje, odnosno da se neće napustiti pregovaračka soba dok ne bude svima jasno šta je dogovoreno.

Savet za nacionalnu bezbednost zaseda u subotu

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o detaljima u vezi sa akcijom borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji, biće održana u subotu u 18 sati, potvrđeno je Tanjugu.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo je da bude održana 26. februara, ali je odložena zbog formalno-pravnih problema, kako bi se obavila dodatna veštačenja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će građani Srbije, cela Evropa i ceo svet biti šokirani kada budu čuli detalje istrage protiv organizovane kriminalne bande.

Produžen pritvor Belivukovoj grupi za još 30 dana

Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se terete za ubistva, drogu i druga krivična dela.

Pritvor im je produžen rešenjem suđe za prethodni postupak zbog svih zakonskih razloga – opasnosti od bekstva, zbog opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na ovo rešenje okrivljeni i njihovi branioci mogu da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.

Belivukov saradnik Marko Andrić priznao krivicu u Nišu

Osumnjičeni pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka Nišlija Marko Andrić, zvani Kuzman, priznao je krivicu za nedozvoljeno držanje pištolja i s Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu zaključio sporazum koji je prihvatio sud i potvrdio presudom.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, Osnovni sud u Nišu osudio je Andrića na godinu i dva meseca zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, navodi se u informaciji suda dostavljenoj Tanjugu.

Ivanu Kontiću produžen pritvor za još dva meseca

Apelacioni sud u Novom Sadu produžio je za još dva meseca pritvor Ivanu Kontiću (30), koji se tereti za prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta prošle godine u Novom Sadu.

Prema ovoj odluci, prtivor može da mu traje do 7. maja, potvrđeno je Tanjugu u novosadskom Višem sudu pred kojim se vodi postupak protiv njega.

Vučić: Najlepši poklon za rođendan od dece sa Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je najlepši poklon za 51. rođendan dobio od dece sa Kosova i Metohije.

Na Instagram profilu buducnostsrbijeav objavljene su fotografije susreta Aleksandra Vučića i i dece iz Gračanice.

Tagovi:
Pročitajte još: