fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Vlada podržala studente, na FPN-u bez povećanja školarine

aktuelno

Savet Fakulteta političkih nauka nije danas usvojio odluku o povećanju školarine za samofinansirajuće studente te visokoškolske ustanove, budući da su predstavnici Vlade Srbije podržali zahteve studenata da se školarina ne povećava. Andrijana Milojević je zahvalila svim studentima, a posebno predstavnicima Vlade Srbije, kao predstavnicima države u Savetu fakulteta, što su podržali studente. Prethodno je Nastavno-naučno veće FPN-a usvojilo predlog uprave da se školarine povećaju za 15 odsto, ali da bi odluka stupila na snagu, bilo je potrebno da dobije i zeleno svetlo i Saveta, što se, zahvaljujući predstavnicima Vlade Srbije u tom telu, nije dogodilo.

 Objavljen prvi Javni poziv za IPARD 

Objavljen je Prvi javni poziv u okviru IPARD 3 Programa za donacije koje se odnose na investicije u primarnu poljoprivrednu proizvodnju – Mera 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, sa bespovratnim sredstvima od 60-75% vrednosti investicije i maksimalnom iznosom podrške od čak 1.000.000 EUR. Za ovaj Javni poziv opredeljena su do sada značajna sredstva u iznosu od 4.809.728.000,39 dinara, a rok za podnošenje prijava je do 24. maja 2024. godine. Na konkursu mogu učestvovati fizička, pravna lica i zadruge koji investiraju u okviru sledećih sektora: 

  • Mleko 
  • Meso 
  • Jaja 
  • Povrće 
  • Voće 
  • Sadni materijal 
  • Žitarice i industrijsko bilje 
  • Grožđe 
  • Ribarstvo.

Cvetković uručio 110 sertifikata zanatlijama: Nastavak podrške preduzetnicima

Ministar privrede Slobodan Cvetković uručio je danas 110 sertifikata u oblasti tradicionalnih, starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti poručujući da će resorno ministarstvo i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku preduzetnicima u toj oblasti. Cvetković je iskazao zadovoljstvo što je resorno ministarstvo uspelo da u nepunih godinu dana drugi put organizuje dodelu sertifikata, a u cilju promovisanja i pružanja podrške zanatlijama koji, kako je rekao, znanjem, vrednim radom i predanošću čuvaju zanate od zaborava. “Kroz postupak sertifikacije i dodele sertifikata stvara se mogućnost dodatnog brendiranja proizvoda starih i umetničkih zanata i domaće radinosti kao ručno izrađenih proizvoda tehnikama i alatima tradicionalnih zanata sa estetskim obeležjima izraženim narodnom umetnošću”, rekao je Cvetković na svečanosti pre dodele sertifikata, u Palati Srbija.

Svečanom manifestacijom Prihvatilište za decu u Beogradu obeležilo 66. rođendan

Prihvatilište za decu u Beogradu obeležilo je 66. rođendan svečanom manifestacijom, a direktorka ovog Prihvatilišta Danijela Stajković rekla je da će ovakav događaj sigurno biti lepa uspomena za sve mališane, ali i snaga za prevazilaženje budućih životnih izazova. Direktorka se na početku obraćanja u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić” zahvalila najmlađima jer zahvaljujući njima, prema njenim rečima, odrasli postaju bolji ljudi. “Kroz 66 godina rada sa našom decom naučili smo da nije uvek jednostavno doći do ovakvih radosnih trenutaka. Vaše prisustvo i podrška koju nam tokom godine pružate i olakšavate nam funkcionisanje i organizovanje ovakvih događaja, sigurno će biti u glavama mališana jedna lepa uspomena koju će svi oni rado evocirati, ali se iskreno nadam i jedna velika snaga za prevazilaženje budućih životnih izazova”, rekla je Stajković.Tagovi:
Pročitajte još: