Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Vlada privremeno ograničila cene gasa

aktuelno - gas

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Republici Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa.  – Cilj Uredbe je otklanjanje posledica skoka cene prirodnog gasa kao način ublažavanja posledica energetske krize, a u cilju zaštite privrede i građana koji su upućeni na korišćenje ovog energenta – navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Predstavljene inovacije u domenu arhitekture u Beogradu

Sve vrste inovacija u domenu arhitekture i građevinarstva od zavesa, tepiha i tapeta, preko pločastih materijala, do digitalnih rešenja za efikasno korišćenje energije u domovima i održivost predstavljeni su na skupu u Privrednoj komori Beograda. Skup je treći put organizovalo Udruženje za građevinsku industriju u saradnji sa Privrednom komorom Beograda i časopisima Koncept i Arhitekta, a predstavnici prestižnih kompanija iz Srbije predstavile su svoje proizvode arhitektama i dizajnerima iz naše zemlje.

Brnabić: Izvoz IKT sektora u prvom kvartalu 546 miliona evra

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u Naučno-tehnološkom parku Beograd, da je Srbija u prva tri meseca Srbija u sektoru Informatičko-tehnoloških i komunikacionih tehnologija (IKT) u prva tri meseca ostvarila izvoz od 546 miliona evra i da će biti nastavljena ulaganja u nauku i nove tehnologije. Ona je to izjavila nakon potpisivanja Ugovora između Svetske banke i EU o finansiranju podrške inovativnim projektima i podsticanju preduzetništva u Srbiji koji su u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Saveta Evrope Šarla Mišela parafirali šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre i predstavnik Svetske banke Duško Vasiljević.

Potpisan sporazum za finansiranje srpske startap zajednice

Sporazum na osnovu koga će EU i Svetska banka zajednički finansirati srpske istraživačke i startap zajednice, u ukupnom iznosu od 84,5 miliona evra, potpisan je danas u Naučno-tehnološko parku Beograd u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela. Sporazum su potpisali šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre i predstavnik Svetske banke u Srbiji Dušan Vasiljević. Od ukupne vrednosti projekta, EU će donirati 41,5 miliona evra, dok će Svetska banka dati kredit u iznosu od 43 miliona evra.

Mali: Usvojena mera podrške preduzećima zbog ukrajinske krize

Vlada Srbije usvojila je meru za kreditiranje privrede usled produženog negativnog uticaja pandemije kovida 19 što će, po rečima ministra finansija Siniše Malog, pomoći domaćim preduzećima čije je poslovanje usmereno na tržišta Rusije, Ukrajine i Belorusije. Mali je objasnio da je reč o podršci za oko 1.400 preduzeća, koja će imati mogućnost da koriste drugu garantnu šemu za refinansiranje obaveza iz prve garantne šeme. Na današnjoj sednici usvojen je Zaključak o Aneksu 2 Osnovnog ugovora o garanciji Republike Srbije za kreditiranje privrede usled produženog negativnog uticaja pandemije, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Danas isplata redovne novčane naknade za april

Danas će biti isplaćena redovna novčana naknada za nezaposlena lica za april, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje. Za sutra je najavljena isplata privremene novčane naknade za one koji žive na i van teritorije KiM.

Tagovi:
Pročitajte još: