fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Vlada Srbije povećava plate u prosveti i zdravstvu

aktuelno - srbija

Od 1. septembra, planirano je povećanje plata od 5,5 odsto za zaposlene u prosveti i za medicinske sestre i tehničare, kao i za negovateljice u ustanovama u oblastima socijalne zaštite. Isplata prvih uvećanih plata biće u oktobru. Od 1. decembra ili od 1. januara 2024. godine najkasnije, biće povećane plate za dodatnih 10 odsto za zaposlene u prosveti i za medicinske sestre i tehničare, što je kumulativno 16 odsto povećanja plata.

Održani parastosi povodom četrdeset dana od tragedije u Duboni i Malom Orašju

U Duboni i Malom Orašju održani su danas parastosi u crkvama i na mestima stradanja povodom obeležavanja 40 dana od tragedije, kada je u tim selima u okolini Mladenovca i Smedereva ubijeno osam osoba. Građani će tokom celog dana polaganjem cveća i paljenjem sveća moći da odaju poštu žrtvama.

Vesić: Blokadom saobraćajnica nanosi se šteta državi i građanima

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić ponovo je danas apelovao na organizatore protesta opozicije da ne blokiraju saobraćajnice jer time, kako je naveo, nanose štetu svojoj državi i drugim građanima koji ne žele da učestvuju u njihovim političkim aktivnostima. Vesić je rekao da svako ima pravo da protestuje u skladu sa zakonom, ali da niko nema pravo da blokira saobraćajnice.

Leposavić: Ministar za infrastrukturu Ljiburn Aljiu i pored zabrane ušao u zgradu opštine

Ministar za infrastrukturu Ljiburn Aljiu ušao je rano jutros u zgradu opštine Leposavić, iako mu je to Kfor zabranio pre nekoliko dana, javlja dopisnik Tanjuga. On je u zgradu ušao u trenutku kada je ispred nje bio manji broj ljudi, kako bi posetio takozvanog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija koji iz zgrade ne izlazi 16 dana, zadržao se u njoj 30-ak minuta, a zatim napustio i zgradu i Leposavić, a tom prilikom okupljeni Srbi su džip u kome se nalazio gađali jajima i crvenom bojom.

Tagovi:
Pročitajte još: