fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Vojvodini 78,3 miliona dinara iz fondova EU za 60 projekata

aktuelno - pokrajina

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović uručila je ugovore o dodeli subvencija u ukupnom iznosu od 78,3 miliona dinara za učešće u sufinansiranju projekata podržanih iz fondova Evropske unije u ovoj godini u Vojvodini. Sredstva su opredeljena za 60 projekata, koji će biti realizovani na teritoriji opština Opovo, Novi Kneževac, Ruma, Senta, Kanjiža i Irig i gradova Zrenjanin, Kikinda, Sombor, Sremska Mitrovica, Pančevo, Subotica i Novi Sad, saopštila je Pokrajinska vlada. Jovanović je istakla da je i ovoga puta najviše sredstava – 34,2 miliona dinara – dodeljeno lokalnim samoupravama za realizaciju 13 projekata.

Kroz inicijativu “1.000 žena” posao za stotine žena sa sela

Tokom pet godina od kako je pokrenuta inicijativa “1.000 žena” obezbeđeno je više od 22.000 sati radnog angažovanja za stotine žena iz ruralnih krajeva Srbije i to kroz programe ekonomskog osnaživanja i promociju rukotvorina kao poslovnih i diplomatskih poklona, poručeno je danas u Palati Srbija na obeležavanju petogodišnjice te inicijative. Petogodišnjica inicijative “1000 žena” obeležena je svečanom dodelom priznanja najistaknutijim pokroviteljima i stalnom postavkom reprezentativnih rukotvorina u Palati Srbija. Događaj je organizovala Etno mreža pod pokroviteljstvom Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i u saradnji s NALED-om, agencijom UN Women i ambasadom Kanade.

MMF: Srbija ima dobar sistem za upravljanje u kriznim situacijama

MMF je donoseći odluku o uspešnom završetku drugog razmatranja dogovorenog ekonomskog programa Srbije ocenio da naša zemlja ima dobar sistem za upravljanje u kriznim situacijama, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja se sastala sa generalnom direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom. Georgijeva je naglasila da je Srbija zaslužila poštovanje, posebno imajući u vidu dobre makroekonomske osnove koje su kreirane u prethodnom periodu, saopštila je NBS. Tabaković je rekla da je MMF, takođe, ocenio da srednjoročni izgledi rasta u Srbiji ostaju povoljni zahvaljujući posvećenosti vlasti strukturnim reformama.

Vučić danas na dodeli stipendija najboljim studentima

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovaće danas svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela biće održana u Novom Sadu, u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta u 18.00 časova.

Tagovi:
Pročitajte još: