Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Vučić – Do zime pokušaćemo da podignemo rezerve gasa na 600 miliona kubnih metara

aktuelno - srbija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da Srbija ima 540 miliona kubnih metara gasa u rezervi, a da će do zime pokušati da podigne rezerve gasa na 600 miliona kubnih metara. “Mi u ovom trenutku imamo 540 miliona kubnih metara gasa u rezervi. To nećemo da trošimo. Gledaćemo da podignemo do zime, ako budemo mogli, do 600 miliona kubnih metara da budemo sigurni. To nam omogućava i dodatnu sigurnost zbog TE-TO Pančevo i TE-TO Novi SAD i za električnu energiju”, rekao je Vučić za RTS.

Još samo dva dana do skupa koji će pokazati da postoji samo jedna Srbija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je još samo dva dana do skupa koji će pokazati da postoji samo jedna Srbija – Srbija nade. “Još samo dva dana do skupa koji će pokazati da ne postoje dve Srbije, kako neki stalno potenciraju – njih ‘lepih, pametnih i slobodnih’ i nas ‘ružnih, glupih i potčinjenih’ (sendvičara) . Postoji samo jedna Srbija – Srbija nade. Čemu ovolika nervoza oko tog jednog skupa? Vidimo se 26. maja!”, napisala je Brnabić na Tviteru.

Tanasković: Agrarni budžet će se ubuduće dogovarati zajedno sa poljoprivrednicima

Na nedavnom sastanku sa predstavnicima više poljoprivrednih udruženja, kada su ispunjeni njihovi zahtevi, dogovoreno je i da se formira nacionalni savet u kome bi bila poljoprivredna udruženja, a koja bi zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede radila na pripremi agrarnog budžeta, izjavila je resorna ministarka Jelena Tanasković. “U nacionalnom savetu bi bila sva udruženja i tako bismo imali neophodnu kritičnu grupu koja bi zajedno sa nama kreirala budžet. Svi bi izneli svoje predloge, obrazložili ih i zajedno bi se dogovarali koliko novca možemo da opredelimo za koju namenu”, rekla je ona gostujući na TV Pink.

FON jedan od najtraženijih fakulteta, upisuje 980 studenata na osnovne studije

Jedan od najtraženijih fakulteta u Beogradu Fakultet organizacionih nauka će u narednoj školskoj godini upisati 980 studenata na osnovne akademske studije. Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 27. jun, kada se polaže matematika, odnosno 28. juna kada se polaže test opšte informisanosti i to na Beogradskom sajmu. “U narednoj školskoj godini upisujemo 980 studenata na naša dva studijska programa. Na studijski program Informacioni sistemi i tehnologije upisujemo 590 studenata, a na i Menadžment i organizacija 390 studenata. Uskoro očekujemo odluku Vlade Srbije o broju budžetskih mesta. Mi smo za razliku od prošle školske godine predložili povećanje kvote sa 420 na 460 studenata koji će nadam se studirati na teret budžeta”, rekao je dekan Fakulteta organizacionih nauka Milan Martić.

Tagovi:
Pročitajte još: