fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Vučić i Dačić: Odnosi sa Rusijom dodatno ojačani tokom pandemije

Vučić i Dačić: Odnosi sa Rusijom dodatno ojačani tokom pandemije

Odnosi Srbije i Rusije dodatno su ojačani tokom pandemije, a svaki susret sa nekim od ruskih zvaničnika potvrda je visokog stepena međusobnog razumevanja i poverenja, zaključak je sastanka srpskog državnog vrha sa predsednikom Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonidom Sluckim.

Blinken: Postizanje sporazuma Beograda i Prištine podrazumeva fleksibilnost i kompromis

Američki državni sekretar Entoni Blinken poručio je da postizanje sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine zahteva od svih strana da pokažu fleksibilnost i spremnost na kompromis.

Entoni Blinken je rekao, u pismu upućenom građanima na KiM povodom godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti, da pozdravlja napore Prištine da normalizuje odnose sa Beogradom.

Čomić: U pripremi dijalog o budućnosti društva posle pandemije

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog priprema društveni dijalog o budućnosti društva posle pandemije kovida-19, sa najširim krugom učesnika, izjavila je ministarka Gordana Čomić.

Gordana Čomić kaže da je u planu da se do sredine maja održe dva kruga dijaloga o posledicama pandemije.

Predsednik primio akreditivna pisma ambasadora Kanade i Rumunije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kanade Džajlsa Normana i poželeo mu dobrodošlicu, istakavši da na dužnost u Beogradu stupa u godini kada Srbija i Kanada obeležavaju značajan jubilej – 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Akreditivna pisma predala je i novoimenovana ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju.

Beograd, vozio sa 2,72 promila u krvi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, zaustavili su muškarca koji je upravljao automobilom sa 2,72 promila alkohola u organizmu.

Vozač automobila “ševrolet” zaustavljen je oko 18.30 časova na Savskom vencu u Beogradu, i kako je utvrđeno testiranjem, upravljao je vozilom sa 2,72 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Glavni tužilac Suda za OVK: Zastrašivanje svedoka u ovom predmetu je realnost

Glavni tužilac Specijalizovanog tužilaštva Kosova sa sedištem u Hagu Džek Smit odgovorio je u nastavku statusne konferencije na tvrdnje i napade advokata bivših komandanata Oslobodilačke vojske Kosova.

Navodeći da se direktno obraća odbrani nakon pretnji i ličnih napada na njega, Džek Smit je sudiji koji vodi konferenciju je rekao da to neće redovno raditi.

Momirović: Investicije u novopazarski kraj prioritet

Investicije u novopazarski kraj su prioritet i pitanje prestiža države, istakao je ministar građevinarstva Tomislav Momirović tokom obilaska radova na deonici puta Novi Pazar – Tutin. Najavio je da će radovi biti gotovi do kraja 2021. godine, šest meseci pre planiranog roka ali i novu, kapitalnu investiciju u komunalnu infrastrukturu Novog Pazara.

Ministar Momirović je obišao i obilaznicu, koja će rasteretiti saobraćaj u centru grada a na kojoj se, zbog mnogobrojnih problema, radi više od decenije.

Tagovi:
Pročitajte još: