fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Vučić – Srbija ima dovoljno gasa za predstojeću zimu

aktuelno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Srbija ima dovoljno gasa za predstojeću zimu. On je rekao da je u rezervama, u skladištima u Srbiji i Mađarskoj, ukupno 584 miliona kubika gasa, što je dovoljno za domaće potrebe. – Imamo dizela za 92 dana i za 81 dan benzina. Vredno smo radili u prethodnom periodu i građani su imali odgovornu vlast koja je spremna i za zimu i za sve druge izazove – rekao je Vučić.

Predsednik Crne Gore posetu Srbiji završio susretom sa patrijarhom Porfirijem

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je posetu Srbiji završio susretom sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem, u Hramu Svetog Save. “Posjetu Beogradu završio sam susretom sa Njegovom svetošću Patrijarhom srpskim Porfirijem”, naveo je Milatović na svom Instagram nalogu.

Ministarstvo zdravlja i Privredna komora zajedno u borbi protiv gojaznosti

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Privredna komora Srbije sutra će potpisati novi petogodišnji Sporazum o međusobnoj saradnji, kojim će se predstaviti dalji okviri zajedničkog delovanja u cilju prevencije gojaznosti. U prostorijama Privredne komore Srbije, tom prilikom biće predstavljene i dosadašnje aktivnosti nacionalne kampanje “Teži ravnoteži”, koju su pokrenule ove dve institucije, navedeno je u njihovom zajedničkom saopštenju. Najavljeno je da će se prisutnima na događaju obratiti potpisnici Sporazuma o saradnji – ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije Danica Grujičić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Na aerodromu bez ograničenja broja firmi koje vrše ček-in i sortiranje prtljaga

Na osnovu odluke Direktorata civilnog vazduhoplovstva od danas više ne postoji ograničenje u pogledu broja kompanija koje na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” mogu da pružaju usluge zemaljskog operatera, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. To, kako je istakao, znači veću konkurenciju u obavljanju usluga ček-ina i sortiranja prtljaga, a samim tim i bolju i bržu uslugu za putnike i manje gužve. “U skladu sa koncesionim ugovorom, Direktorat je juče doneo odluku, koja je od danas na snazi, kojom je ukinuto ograničenje broja zemaljskih operatera, odnosno kompanija koje za avio-prevoznike obavljaju usluge ček-in, sortiranja i ukrcavanja i iskrcavana prtljaga“, rekao je Vesić za TV Prva.

Tagovi:
Pročitajte još: