Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Za investicije u poljoprivredu 1,22 milijarde dinara

Aktuelno - atarski put

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 45 ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave o sufinansiranju izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini, kao i objekata fekalne kanalizacije i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini. Reč je o ugovorima čija je ukupna vrednost milijardu i 227 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada opredelila gotovo 794 miliona, a ostatak lokalne samouprave. „Udružujući se sa lokalnim samoupravama, uložićemo znatna sredstva u ove važne projekte koji će dovesti pijaću vodu u domaćinstva i industrijske zone, te omogućiti bezbedno odvođenje i prečišćavanje fekalnih voda, kao i uređenje atarskih puteva. Snabdevanje vodom u Vojvodini jedno je od najsloženijih pitanja na kojem ćemo u godinama pred nama raditi još više, kako na rekonstrukciji bunara u manjim sredinama, tako i na izgradnji novih i obnovi postojećih postrojenja u većim sredinama”, rekao je Mirović.

Vučić: Srbija druga zemlja, ako dođe velika auto-kompanija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija biti potpuno druga zemlja ako se do kraja juna postigne dogovor da jedna od velikih automobilskih kompanija dođe u Srbiju na čemu se, kako je rekao, mnogo radi. Vučić je tokom obilaska Sajma automobila, koji je danas otvoren na Beogradskom sajmu, rekao da je auto-industrija pokretač razvoja i da danas, kako je primetio, skoro svako ima automobil, te da je samo u Beogradu za nekoliko godina broj automobila porastao sa 525.000 na 730.000 vozila. „o govori o rastu standarda i rastućim potrebama. Tako je i sa auto-putem Miloš Veliki, sad skoro niko ne ide Ibarskom magistralom. Ljudi žele sve više, voze sve bolje automobile“, rekao je Vučić.

Prijava od 16. maja, isplata i onima koji su napunili 30 godina

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da u ponedeljak 16. maja počinje novi krug prijave za jednokratnu pomoć mladima u iznosu od 100 evra i naveo da će pomoć biti isplaćena 1, 2. i 3. juna. Prijava traje do 31.maja na portalu Uprave za trezor, a pravo na prijavu imaju mladi od 16 do 29 godina koji se nisu prijavili u prvom krugu, a oni koji su se već prijavili ne moraju to ponovo da čine.

Održan drugi tematski Forum o e-Upravi u biznisu

U okviru Projekta „EU za bolje poslovno okruženje“ sa težnjom poboljšanja pružanja javnih usluga i povećanja kapaciteta institucija koje rade na reformi poslovnog okruženja, održan je drugi tematski Forum „E-uprava za biznis – iskustva i mogućnosti“, saopštilo je Ministarstvo privrede. Na forumu je govorila Katarina Obradović Jovanović, pomoćnik ministra zadužena za Sektor malih i srednjih preduzeća i preduzetništvo, koja je navela da je u prethodnom periodu uspostavljeno ono što je najvažnije, a to su temelji i osnovni sistemi za razvoj elektronske uprave.

Danas Savet za nacionalnu bezbednost, Vučić predsedava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavaće danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost. Sednica počinje u 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Danas počinju prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja

Danas počinju prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, a trajaće do 22. maja, najavilo je Ministarstvo prosvete. Konačni rezultati biće objavljivani sukcesivno, od 17. do 25. maja. Učenici koji polažu prijemne ispite, polažu i završni ispit koji će biti održan 27. 28. i 29. juna. Detaljne informacije o polaganju prijemnih ispita mogu se pronaći na portalu Moja srednja škola.

Tagovi:
Pročitajte još: