Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Za nabavku mehanizacije u voćarstvu i vinogradarstvu u APV 80 miliona dinara

aktuelno

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke mehanizacije u voćarstvu i vinogradarstvu, opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda kao i elemenata potrebnih za podizanje zasada voća, vinove loze i hmelja, za šta je opredeljeno 80 miliona dinara. Sredstva se daju kako bi se povećale površine zasada voća i grožđa pod sistemom protivgradne zaštite i podstakla nabavka nove mehanizacije za voćarsko-vinogradarsku proizvodnju u Vojvodini. Bespovratna sredstva za podršku investicija iznose do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije, a za pojedine podnosioce prijava, kao što su žene, mlađi od 40 godina i oni koji rade na područjima sa otežanim uslovima, do 70 odsto.

Jedinica Vojske Srbije vratila se u zemlju nakon obavljene misije UN u Libanu

Jedinica Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku, koja je od oktobra prošle godine bila u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, vratila se u Srbiju nakon uspešnog završetka svog angažovanja u misiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije. Navodi se da je u prethodnih šest meseci ova jedinica, po nameni vod za zaštitu snaga, bila angažovana na zadacima obezbeđenja baze u kojoj je smešten italijanski kontingent međunarodnih snaga Ujedinjenih nacija. Kao i njihovi prethodnici u ovoj misiji, pripadnici Vojske Srbije su u složenim bezbednosnim uslovima profesionalno i odgovorno realizovali sve zadatke i tako na najbolji način opravdali ugled srpskog vojnika i Vojske Srbije u međunarodnom okruženju.

Vučić: Nastavićemo da se naoružavamo, mudro i pametno to radimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija brine o vojsci i oružju i da će nastaviti to da radi. On je to rekao na pitanje Tanjuga da prokomentariše pisanje medija iz regiona o naoružavanju Srbije i istakao da će Srbija biti sve snažnija jer je jedina od zemalja iz regiona koja nije u NATO. “Šta drugo da radimo. Koliko vidim svi se naoružavaju, bacaju pare kao da su pijani na svadbi. Mi to malo bilje radimo – ulažemo u sopstvenu industriju, dali smo 380 miliona evra namenskoj industriji da nas snabdeju sa oruđem”, rekao je on.

Vlada odobrila program poslovanja EPS-a i povećanje plata za 6 odsto

Vlada Srbije odobrila je danas trogodišnji program poslovanja EPS-a za period 2023-2025. godine i prihvatila predlog da se zarade zaposlenih u Elektroprivredi Srbije povećaju za šest odsto. Predsednica Vlade  Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima radnika Elektroprivrede Srbije – Sindikata „EPS – Kolubara“, saopšteno je iz Vlade Srbije. Brnabić je upoznala predstavnike Sindikata „EPS – Kolubara“ da je na današnjoj sednici  vlade usvojen predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije za period 2023-2025. godine. Prihvatanjem tog predloga, zarade zaposlenih u Elektroprivredi Srbije biće uvećane za šest odsto. Predstavnici sindikata „EPS – Kolubara“ ocenili su povećanje kao dobru vest, ali i istakli da to nije zadovoljavajuće rešenje za osnovni zahtev jutrašnjeg protesnog skupa radnika „Kolubare“, održanog na „Tamnavi-Istok“, a to je veći rast zarada od planiranog.

Tagovi:
Pročitajte još: