fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Za nastavak programa za unapređenje energetske efikasnosti 70 mil evra

aktuelno - energetika

Za nastavak realizacije programa mera za unapređenje energetske efikasnosti u narednim godinama, u saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama obezbeđeno je približno 70 miliona evra i očekujemo da će subvencije dobiti još 80.000 domaćinstava, najavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović. Ministarka je navela da su do danas ovim programom obezbeđene subvencije za više od 20.000 domaćinstava, dok je u 130 jedinica lokalne samouprave potpisano približno 14.000 ugovora.

Beograd: Uhapšeni zbog neovlašćene proizvodnje opojnih droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, zaplenili su oko 10 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i uhapsili S. J. (29) i I. S. (32) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je na naplatnoj stanici Vrčin zaustavila automobil marke “mercedes” u kojem su se nalazili osumnjičeni i pronašla tri kese sa biljnom materijom nalik na marihuanu, saopšteno je iz MUP-a.

Penzionerska kartica: Preko bodova do pogodnosti, besplatna, u vlasništvu Fonda

Preko Penzionerske kartice korisnici će sakupljati bodove i ostvarivati pogodnosti, ona je vlasništvo Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranja, a daje se na lično korišćenje bez naknade. U Pravilniku o Penzionerskoj kartici koji je objavljen u Službenom glasniku navodi se da će moći da je koriste korisnici penzije, novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju, te invalidna deca. Kartica će biti izdavana na zahtev koji može biti i elektronski, ali podnet preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika, elektronski ili Fondu. Preko kartice izdate na ime pogodnosti će se ostvarivati kod pravnog lica i preduzetnika, a koristiće se uz identifikaciju.

Momirović: Povezivanjem sa maloprodajnim lancima do jačanja proizvođača hrane

“Važno je da maloprodajni lanci budu platforma za jačanje domaće prehrambene industrije i zato je potrebno da na što kvalitetniji način povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima”, poručio je ministar trgovine Tomislav Momirović posle posete Sjenici. Momirović je obišao mlekaru “Beni Komerc”, kao i gazdinstvo u selu Bioc, koje se porodično bavi uzgojem ovaca dugi niz godina. “Moramo da povežemo maloprodajne lance sa preraživačima i primarnim proizvođačima. Mi moramo za ove ljude koji se ovde bave proizvodnjom da obezbedimo plasman. Mislim i na državu i na maloprodajne lance, na industriju”, rekao je Momirović. Dodao je da će Vlada Srbije nastaviti da dodatno pomaže stočarstvo, koje je najzahtevniji oblik poljoprivredne proizvodnje.

Tagovi:
Pročitajte još: