fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Za poljoprivredu iz budžeta 900 miliona evra

aktuelno - poljoprivreda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će subvencije po grlu biti povećane sa 30.000 na 40.000 i da će iz bužeta biti izdvojeno 900 miliona evra za poljoprivredu. Vučić je, nakon otvaranja fabrike Nidek, na pitanje da li su bili realni zahtevi koje su izneli predstavnici poljoprivrednika u razgovoru sa njim, rekao je da su bili apsolutno realni. “Šta vi tražite od mene? Da šaljem policiju na njih? Šta hoćete od mene? Sa ovim što ćemo da uložimo to će biti 900 miliona evra budžet. Nismo mogli da sanjamo da ćemo da imamo za poljoprivredu 900 miliona evra”, rekao je Vučić nakon otvaranja fabrike Nidek, na pitanje da li su bili realni zahtevi koje su izneli predstavnici poljoprivrednika u razgovoru sa njim. On je ukazao na neke probleme koji postoje, kao na primer, kako je naveo, to što te pare uvek završe kod najbogatijih.

Zbog složene bezbednosne situacije na KIM Vučić danas na više sastanaka

Zbog složene bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održaće tokom dana više sastanaka sa domaćim i stranim političkim faktorima u pokušaju stabilizacije situacije. Vučić će zato danas prisustvovati samo velikom narodnom mitingu u Pančevu, koji je zakazan za 18 časova.

Potpisan ugovor o nabavci naoružanja za Vojsku Srbije

Ugovor o nabavci naoružanja iz proizvodnog asortimana preduzeća „Zastava oružje“ za opremanje Vojske Srbije potpisan je danas u Sektoru za materijalne resurse Ministarstva odbrane. U ime Ministarstva odbrane ugovor je potpisao predstavnik Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić, u ime kompanije „Jugoimport SDPR“ pomoćnik direktora Aleksandar Lijaković, a u ime preduzeća „Zastava oružje“ izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove Milena Milinković, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Brnabić: Od danas elektronska prijava nasilja nad decom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će od danas početi primena elektronskog sistema prijave nasilja nad decom na platformi “Čuvam te”. Na sednici Skupštine Srbije posvećenoj bezbednosnoj situaciji, Brnabićeva je juče rekla da su, u skladu sa programom rada vlade do 2026. godine i prioritetom unapređenja bezbednosti dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama vaspitanja i obrazovanja, preduzete aktivnosti za puštanje u rad elektronskog sistema prijave nasilja za građane i nadležne organe i ustanove u okviru nacionalne platforme za prevenciju nasilja koju uključuju decu. “To je platforma ‘Čuvam te’. Pored video snimaka, sa predavanjem na različite teme u vezi sa bezbednošću i vršnjačkim nasiljem, na platformi ‘Čuvam te’, kreiran je sistem za prijavu nasilja koji će koristiti građani, nadležni organi i ustanove”, navela je premijerka.

Tagovi:
Pročitajte još: