Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom 80 MLN RSD

aktuelno

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja opredelilo je 80 miliona dinara za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini. Prenos sredstava preduzećima biće izvršen danas, navedeno je u saopštenju. Ministarstvo je 18. oktobra raspisalo Javni poziv, a odlukom od 16. novembra 2023. godine podržane su prijave 45 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Otvoren Međunarodni sajam medicine i stomatologije u Beogradu

Trodnevni Međunarodni sajam medicine i stomatologije “Medident”, koji će okupiti više od 50 domaćih i regionalnih izlagača, kao i predstavnika inostranih kompanija, otvoren je danas u Beogradu. Ministarka zdravlja Danica Grujičić zvanično je otvorila manifestaciju i navela da se lekari danas, koliko god da su vešti u odrađivanju intervencija, ne mogu baviti medicinom ukoliko se ne prate nova naučna i tehnološka dostignuća. “Ovakvi skupovi su veoma značajni, jer se na jednom mestu mogu naći i lekari i stomatolozi, zajedno sa proizvođačima opreme gde lekari i stomatolozi mogu naučiti neke nove veštine, a gde možemo dati primedbe proizvođačima šta mogu da unaprede”, rekla je Grujičić. Ministarka je izrazila zadovoljstvo podrškom koju je resorno ministarstvo dobilo za ideju da se stomatolozi vrate u domove zdravlja i istakla da postojanje državnog i privatnog sektora podrazumeva zdravu konkurenciju, a ne neprijateljstvo.

Konkursi za 2.672 radna mesta u osnovnim i srednjim školama u Srbiji

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da je Vlada Republike Srbije usvojila Zaključak o sedmoj fazi zapošljavanja u prosveti. “Vlada Srbije je usvojila Zaključak o sedmoj fazi zapošljavanja te će osnovne i srednje škole u Srbiji u narednom periodu raspisati javne konkurse za 2.672 radna mesta u prosveti, ovo se odnosi i na angažovane zaključno sa 31.12.2020. godine, a koji imaju normu od 50 do 100 odsto”, navela je Đukić Dejanović.

U šabačku bolnicu dopremljena magnetna rezonanca

U Opštu bolnicu „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu, isporučena je magnetna rezonanca od 1.5T, proizvođača General Electric Signa Explorer. Magnetna rezonanca biće postavljena u prizemlju internističkog bloka Opšte bolnice u Šapcu, gde su u toku radovi na pripremi prostora. Kako je za Tanjug kazao dr Slobodan Popović, direktor šabačke bolnice, ovaj savremeni uređaj biće postavljen u bloku gde se nalazi najveći deo radiološke dijagnostike. Dr Popović je rekao da ovaj savremenije aparat zadovoljava potrebe regionalne bolnice i ispunjava sve zahteve koji će se raditi u budućnosti.

Tagovi:
Pročitajte još: