Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Za razvoj lovstva i lovce u AP Vojvodini 31,3 miliona dinara

Za razvoj lovstva i lovce u AP Vojvodini 31,3 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je 90 ugovora korisnicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz pokrajinskog budžeta za razvoj lovstva u 2021. godini. Ukupna vrednost investicije je 31,3 miliona dinara, od čega je 25,5 miliona obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivedu, vodoprivredu i šumarstvo, preko Budžetskog fonda za razvoj lovstva, dok su sami korisnici investirali 5,8 miliona dinara.

U saobraćaj pušteno još 7,7 km punog profila obilaznice oko Beograda – Deo do Bubanj potoka obećan za godinu i tri meseca

U saobraćaj je juče pušteno još 7,7 kilometara punog profila obilaznice oko Beograda, na deonici od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo. Na toj deonici izgrađena je leva traka autoputa, dva tunela i tri mosta, kao i petlja Orlovača sa pristupnim rampama i petlja Petlovo Brdo sa po dve odvojene kolovozne trake, uključujući i most. U izgradnji je druga traka autoputa od Orlovače do tunela Straževica i obe trake autoputa od Straževice do Bubanj Potoka. Cela deonica od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka duga je 20,4 kilometara sa pristupnim saobraćajnicama. Vrednost projekta je 227 mil EUR, a radovi se finansiraju 85% iz zajma Eksim banke Kine i 15% iz budžeta Srbije. Izvođač radova je kineska kompanija „Power Construction Corporation of China“, a podizvođači azerbejdžanski „AzVirt“ i domaće firme.

Izdata građevinska dozvola za prvu deonicu Fruškogorskog koridora

Vlada Vojvodine i nadležni Sekretarijat za građevinarstvo izdali su građevinsku dozvolu za izgradnju prve deonice Fruškogorskog koridora, objavio je pokrajinski premijer Igor Mirović. „U subotu, 1. maja, očekujemo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na otvaranju radova u zoni novih tunela dužine 3,5 kilometara. Bravo za urbaniste i projektante i ceo tim ljudi u Rumi, Irigu, Novom Sadu koji je uz pomoć Vlade Srbije pripremio projekat“, naveo je Mirović.

Predsednik Srbije: Objavljivanje non pejpera strategija nekih bližih PR

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd pažljivo analizira “non pejper” o rešenju za KiM, ali da o detaljima ne može da govori, te istakao da ga plaši da je njegovo objavljivanje smišljena strategija nekih koji su po pitanju KiM bliži stavovima Prištine, nego Beograda. Na pitanje do kakvih se zaključaka stiglo analizom “non pejpera”, i šta je za Srbiju prihvatljivo, s obzirom na njegovu izjavu da su neki delovi bolji i prihvatljivi od Ahtisarijevog plana, Vučić je rekao da su delovi prihvatljiviji od Ahtisarijevog plana, ali da to ne znači da je rešenje dobro.

Postavljen kamen temeljac za izgradnju bazena u Ljuboviji

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić položila je u Ljuboviji kamen temeljac za izgradnju otvorenog bazena i izrazila očekivanje da će novi objekat značajno podstaći turistički razvoj te opštine, saopštilo je Ministarstvo. “Ljubovija je jedna od uzdanica domaćeg turizma, budući da savremeni turisti sve više traže avanturu, rekreaciju i neposredni doživljaj prirode. Ovaj kraj u tom pogledu ima velike šanse za ubrzani ukupni ekonomski razvoj koji će pratiti turistički rast“, rekla je ministarka Matić.

Ministarstvo pravde: Zlonamerne i površne tvrdnje sindikata

Ministarstvo pravde reagovalo je danas povodom navoda Sindikata pravosuđa Srbije, ocenjujući ih kao tendenciozne i zlonamerne. “Štaviše, skreće se pažnja sa velikog uspeha koje je Ministarstvo pravde upornim zalaganjem u mandatu ministarke Popović postiglo, a to je donošenje kadrovskog plana za pravosuđe prvi put posle više od šest godina. Od juče, prvi put od 2014. godine pravosudni organi će konačno imati mogućnost da, usled usvojenog kadrovskog plana, radno-pravno na neodređeno vreme zbrinu dobar deo osoblja koji je, nažalost, do danas u velikom broju na oročeno vreme bio angažovan”, poručili su iz Ministarstva pravde.

Od subote digitalni sertifikati za vakcinisane građane

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će vakcinisani građani Srbije od subote, 1. maja, dobijati digitalne kovid sertifikate. Ona je rekla da je Srbija uspostavila od početka procesa odličan IT sistem, koji omogućava izdavanje elektronskih sertifikata koji treba da omoguće putovanje vakcinisanih građana.

Nebojša Stefanović juče saslušan u javnom tužilaštvu u Beogradu

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu juče je saslušan bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministra odbrane), u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića zbog trgovine uticajem. Stefanović se u tužilaštvu zadržao nešto više od dva sata, a ispitan je u svojstvu svedoka, na predlog odbrane Papića, koji se sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, posredovao i naložio da se odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. 

Tagovi:
Pročitajte još: