fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Za realizaciju projekata u oblasti sportske infrastrukture 225 mln RSD

Aktuelno

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara ugovore za realizaciju ukupno 57 projekata za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, vredne 225 miliona dinara, koji se realizuju putem Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Reč je o 39 projekata školske sportske infrastrukture i 18 projekata javne sportske infrastrukture. Od 2016. godine do danas, podsetio je Mirović, putem ovog javnog konkursa, u sportsku infrastrukturu uloženo je ukupno 952 miliona dinara za realizaciju 479 projekata.

Vučić: Srbi na severu KiM neće biti ni gladni, ni žedni

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da, uprkos merama Prištine, Srbi na severu KiM neće biti ni gladni ni žedni. “Kurtijev je jedini cilj, pošto je znao da se održavaju sastanci u Briselu, želeo je juče da izazove sukobe, preko svojih službi i nekoliko svojih Srba u Severnoj Mitrovici koji bi izazvali nemire, ne bi li mi reagovali loše – hoće rat i da Srbija bude kažnjena zbog toga”, rekao je Vučić za RTS. On je pokazao dokument u kome piše da su pripadnici kosovske policije uhapšeni tačno 1,83 kilometra od administrativne linije.

Danas će biti potpisan ugovor za projekat energetske efikasnosti na VMA

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović potpisaće danas ugovor sa implementacionim konsultantom na projektu “Energetska efikasnost u javnim zgradama i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja (ozelenjavanje javnog sektora) – energetska sanacija VMA bolnice”. Potpisivanjem ugovora, na VMA, biće stvoreni uslovi za početak projekta energetske sanacije zgrade Vojnomedicinske akademije, najavilo je ministarstvo.

PKS: Drugi po redu Fintech forum sutra u MTS Dvorani

Privredna komora Srbije (PKS) organizuje danas u MTS Dvorani drugi po redu forum “SEE Fintech Forum – Finticipate Vol.2”, koji će okupiti širu finansijsko-tehnološku zajednicu (Fintech). “Cilj Foruma je okupljanje šire Fintech zajednice: provajdera rešenja, krajnjih korisnika, tradicionalnih kompanija, investitora, savetnika, predstavnika akademske zajednice i finansijskog sektora, kao i predstavnika vlada iz regiona jugoistočne Evrope”.

Uljarević: Rejting Vučića se nije promenio, ima najveću podršku građana

Direktor za istraživanje javnog mnjenja u Ipsos stratedžik marketingu, Marko Uljarević, rekao je da se rejting ličnosti predsednika Aleksandra Vučića nije promenio, kao i da i dalje uživa najveće poverenje građana. Što se tiče Vučića njemu se rejting promenio za jedan odsto pozitivno i jedan odsto negativno na petostepenoj skali od početka protesta pa do maja. Po ovim uzorcima govorim da se ništa nije promenilo, kazao je Uljarević. “Kada je SNS u pitanju, to je stranka koja je prisutna na svim izborima, koja ima jednog lidera bez obzira na to što on nije predsednik stranke u ovom trenutku. Dakle, sve je vezano za njega, imaju komunikaciju, rade permanentno na infrastrukturi, i tu su drugačija merenja, lakše ih je uhvatiti”, rekao je Uljarević.

Tagovi:
Pročitajte još: