Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Za stipendije mladim sportskim talentima i trenerima u AP Vojvodini 27 MLN RSD

aktuelno - sport

Sportskim talentima iz AP Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina, i mladim trenerima, uručeni su ugovori o stipendiranju u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Sportski talenti Vojvodine“. Ugovore je dobilo 106 mladih sportista, a za njihove stipendije je ove godine izdvojeno ukupno 20 miliona dinara. Stipendije za usavršavanje dobila su 23 sportska trenera, a za tu namenu izdvojeno je sedam miliona dinara. Ugovore o stipendiranju uručio im je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da Pokrajinska vlada već 12 godina ovim programom podržava mlade sportiste i prepoznaje njihov rad, te da iz godine u godinu povećava sredstva za stipendije.

Drecun: Srbi će nastaviti da protestuju dok se situacija ne reši

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je srpski narod odlučan da prekine teror koji sprovodi Priština i da će nastaviti da protestuje dok se situacija ne reši. Dodao je da je sada pojačana i diplomatska aktivnost vodećih zapadnih zemalja da se kriza smiri i nastavi dijalog. “Kfor je pojačao prisustvo, ali vidimo da su pripadnici specijalne parapolicijske jedinice u zgradama opštine i da Priština ne pokazuje nikakvu volju da ih vrati u baze južno od Ibra”, rekao je on gostujući na RTS-u. Govoreći o samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji ocenio je da je situacija na severu KiM bila gotovo dominantna tema ovog skupa.

Ispred opštine Zvečan okupio se veliki broj građana

Ispred opštine Zvečan jutros se okupio veliki broj građana koji i danas mirno protestuju zahtevajući povlačenje tzv. kosovskih specijalaca i albanskog gradonačelnika biranog na bojkotovanim izborima. Nezadovoljni građani su jutros istakli i transparente na kojima piše: “Zašto mi Kurti snajperom nišani dete?”, “Mi nismo kriminalci, samo hoćemo slobodu”, “Nećete nas oterati iz naše kuće”, “Svi smo mi Radoš i Dušan” i “Hoćemo mir, a ne suzavac i šok bombe”. Građani opštine Zvečan će i danas tokom celog dana mirno protestovati ispred zgrade opštine i činiće to sve dok se njihovi zahtevi za povlačenje specijalaca i gradonačelnika ne ispune.

Škole danas dobijaju dopis od Ministarstva povodom odluke o kraju školske godine

Povodom odluke Vlade Srbije da se školska godina završi 6. juna, Ministarstvo prosvete je saopštilo da će danas školama biti prosleđen odgovarajući dopis. Vlada je usvojila juče Zaključak kojim se školska 2022/23. godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna, “i naložila Ministarstvu prosvete da preduzme radnje iz svoje nadležnosti u cilju njegove realizacije”. “Ministarstvo prosvete i školske uprave biće na raspolaganju upravama škola za pojašnjenja”, dodaje se u saopštenju. Ministarstvo je napomenulo da će o svim promenama u školskom kalendaru, škole obavestiti roditelje i učenike putem redovnih kanala komunikacije.

Danas počinje isplata penzija za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti

Isplata majskih penzija za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti počeće danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Vojni i poljoprivredni penzioneri majske čekove mogu očekivati od 6. juna, a korisnici iz kategorije zaposlenih od 10. juna.

Tagovi:
Pročitajte još: