Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Za stipendije najtalentovanijim sportistima u Vojvodini 24 miliona

aktuelno - sportisti

Najtalentovanijim sportistima u Vojvodini, uzrasta od 14 do 20 godina, i sportskim stručnjacima juče su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori o stipendiranju, za šta je obezbeđeno ukupno 24 miliona dinara. Ugovore je uručio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da su ove godine 33 granska saveza konkurisala za stipendiranje ukupno 180 mladih sportista. „Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu odobrio je stipendije za 95 najtalentovanijih sportista, od kojih je šest u Razvojnom programu Olimpijskog komiteta. Sportski savezi su kandidovali i 31 trenera, od kojih će Sekretarijat  finansirati usavršavanje  24 sportska stručnjaka. Ovo je najveći broj stipendiranih mladih sportista od 2012. godine“, istakao je Basta. On je dodao da je ove godine izdvojeno i najviše novca do sada za ovaj projekat – 18 miliona dinara za stipendije mladih sportista i šest miliona dinara za usavršavanje trenera u našoj pokrajini. Sekretar Basta je izneo podatak da je ukupan godišnji neto iznos stipendija za sportiste u Razvojnom programu OКS preko 332.000 dinara, a za ostale stipendiste blizu 160.000 dinara.

Mali i Sijarto u Budimpešti na sastanku o skladištenju gasa

 Ministar finansija Siniša Mali sastao se jutros u Budimpešti sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, a tema sastanka je aktuelna energetska situacija i obezbeđivanje Srbiji kapaciteta za skladištenje gasa u Mađarskoj. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban dogovorili su u Novom Sadu, tokom susreta na otvaranju Međunarodnog sajma privrede u tom gradu, da Srbija može da uskladišti 300 do 500 miliona kubika gasa u Mađarskoj. Mali je jutros stigao u jednodnevnu posetu Budimpešti kako bi se realizovao dogovor predsednika Vučića i premijera Orbana.

Vučić: Zaštitićemo cenu kompletnog šećera, 260t iz rezervi

Učinićemo sve da zemlja bude pripremljena za zimu čak i bolje od mnogih razvijenijih zemalja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i između ostalog naglasio da će Srbija zaštiti cenu kompletnog šećera. “Sve ćemo rešiti i obezbediti ljudima da imaju normalnu i mirnu zimu, da li će biti jednostavno, neće. Nemoguće je da izbegnemo sve probleme, da budemo jednako dobro pripremljeni, a možda i bolje od mnogih razvijenijih zemalja”, rekao je Vučić novinarima u Davosu, gde učestvuje u radu Svetskog ekonomskog foruma Dodao je da veruje da će sve biti u redu. “Do četvrtka intervenišemo sa dodatnih 260 tona šećera”, rekao je predsednik i naglasio da Srbija nema nikakvog problema sa hranom.

Samit žena lidera regiona 2. i 3. juna u Fruškim termama

Više od 200 zena iz regiona imaće priliku da se upozna sa najnovijim trendovima u poslovanju i pronađe inspiraciju za nove poslovne poduhvate na trećem “Samitu žena lidera” 2. i 3. juna na Fruškim termama. Cilj Samita je da se žene kroz panele, stručne diskusije, sticanje novih znanja i razmene iskustava osnaže na putu ka poslovnom uspehu. Osnovna tema ovogodišnjeg Samita “Future is Now” inspirisana je inovacijama koje menjaju svet. Samit će otvoriti ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, a govoriće i poverenica za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković i globalna direktorka razvoja poslovanja Evropske banke za obnovu i razvoj Ana Drašković.

NBS: EU pohvalila vođenje ekonomske politike u Srbiji

Zahvaljujući adekvatnom vođenju ekonomske politike, Srbija je održala makroekonomsku stabilnost i u kriznim vremenima i u 2021. ostvarila snažan privredni rast, vođen investicijama, izvozom i potrošnjom, ocenjeno je u Briselu na redovnom godišnjem sastanku zemalja članica Evropske unije, Zapadnog Balkana i Turske, kao i Evropske komisije (EK) i Evropske centralne banke (ECB). Na sastanku Ekonomskog i finansijskog dijaloga, čiji je cilj priprema Zapadnog Balkana i Turske za pristupanje EU, srpsku delegaciju predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, a u dijalogu je učestvovao i Gojko Stanivuković, državni sekretar u Ministarstvu finansija, saopšteno je iz NBS.

Neće biti velikog poskupljenja struje

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Davosu da nema sumnje da cena struje u Srbiji, koja je najniža u Evropi, mora da bude viša, ali da sigurno neće poskupeti onoliko koliko bi u EPS-u hteli 20 ili 40 odsto, jer bi to izazvalo skok cena svega ostalog. On je tako odgovorio na pitanje novinara Pinka kako komentariše izjave predstavnika EPS-a da je neophodno da struja poskupi između 20 i 40 i više procenata. “Ajde 200 odsto da povećamo, ali nisu rekli šta su oni uradili da prevaziđemo ovu situaciju”, rekao je Vučić i poručio da će biti provereno šta oni rade po tom pitanju.

Tagovi:
Pročitajte još: