fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila 294 mln rsd

aktuelno - subvencije za automobile

Vlada Srbije donela je Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila na električni i hibridni pogon. Pravo na subvencionisanu kupovinu vozila imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica, koja zahtev mogu podneti zaključno sa 31. oktobrom 2023. godine. Ministarstvo će dodeljivati subvencije po pristiglim, urednim zahtevima, do visine ukupno raspoloživih sredstava, a za realizaciju subvencionisane kupovine vozila u budžetu za 2023. godinu predviđeno je 294 miliona dinara, što je duplo više nego prošle godine.

Majke lakše do prve nekretnine, obeštećenje za nepravedno odbijene

Na sednici Vlade Republike Srbije, na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju usvojena je nova Uredba o dodeli subvencija majkama za kupovinu prve nekretnine, saopštilo je udruženje “Mame su zakon”. U februaru je Vlada donela Odluku da se nastavi finansiranje ove mere. Udruženje podseća da je u avgustu i oktobru prošle godine uputilo predsednici Vlade Ani Brnabić predlog izmene koji bi olakšao aktivnosti u pogledu izgradnje, kupovine ili učešća u kupovini prve nekretnine za majke koje su se porodile nakon 01. januara 2022. godine.

Ministarka Begović prisustvovala otvaranju Četvrtog međunarodnog kongresa HISPA i HISPABH

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović prisustvovala je večeras u hotelu Hajat svečanom otvaranju Četvrtog međunarodnog kongresa HISPA i HISPABH. Begović je ovom događaju prisustvovala u pratnji pomoćnice Marine Soković.

Vlada Srbije donela zaključak o reprogramu kredita za otkupljivače malina

Vlada Srbije donela je danas na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaključak o davanju saglasnosti da se u vezi sa Odlukom Narodne banke Srbije o privremenim merama za banke u uslovima otežane poljoprivredne proizvodnje, preduzmu mere da dužnici, odnosno lica koja se bave otkupom i skladištenjem voća, a kojima je omogućen reprogram kredita, ispune u potpunosti ugovorne obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima malina, ističe se u saopštenju Vlade. Donošenje ovog zaključka je predloženo u cilju ublažavanja posledica nastalih u sektoru malinarstva usled pada potražnje za malinom.

Brnabić: SNS je nabolje promenio položaj žena u Srbiji

Srpska napredna stranka (SNS) je mnoge stvari u Srbiji promenila nabolje, a jedna od njih je i položaj žena, izjavila je poverenica Gradskog odbora SNS i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Ona je na tribini “Žene – energija koja pokreće svet” koju je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke Palilula ocenila da su žene odgovorniji deo našeg društva.

Tagovi:
Pročitajte još: