fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Za žene preduzetnice bespovratno 600 miliona dinara

aktuelno - preduzetnice

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo u 2023. godini, a sa ciljem jačanja ženskog preduzetništva, povećanja broja privrednih subjekata i daljeg podsticanja zapošljavanja. Za podsticanje ženskog preduzetništva namenjeno je 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, a program predstavlja kombinaciju bespovratnih sredstava iz budžeta i povoljnih kredita Fonda za razvoj.

Vučić od danas u poseti RS i na obeležavanju Dana sećanja

Centralna ceremonija obeležavanja Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji “Oluja” prvi put se održava u Republici Srpskoj i to u Prijedoru, u petak, 4. avgusta. Obeležavanju će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će danas započeti dvodnevnu posetu Republici Srpskoj. Vučić će danas popodne obići novoizgrađeni vrtić u Srpcu, a sutradan će se u Banjaluci sastati sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović. Sastanke će, kako je najavljeno iz RS, imati i predsednici Narodne skupštine Srbije i RS, Vladimir Orlić i Nenad Stevandić, kao i premijerka Ana Brnabić i predsednik Vlade RS Radovan Višković. Usledice sastanak Saveta za saradnju Srbije i RS, kao i potpisivanje Sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama, jedan u Gradini, drugi u Beogradu. Vučić i Dodik će položiti venac na spomen obeležju na Petrovačkoj cesti.

Momirović: Cilj zabrane uvoza srpske robe proterivanje Srba sa KiM

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je da je cilj zabrane dolaska robe iz centralne Srbije na KiM, koju je uvela Priština, proterivanje Srba sa njihovih vekovnih ognjišta i onemogućivanje da se srpska roba prodaje u južnoj Pokrajini. Momirović je pozvao međunarodnu zajednicu, pre svega SAD i EU, da reaguju i poručio da Vlada Srbije neće dozvoliti da srpski narod na KiM bude ugrožen, ali da je njen cilj da očuva mir. “Imamo dve strane problema. Prva je humanitarna, jer je očigledno da je osnovni, a verovatno i jedini cilj premijera prištinskih privremenih institucija Aljbina Kurtija da protera srpski narod i ugasi postojanje naše crkve i jezika na KiM. Pritisak se odnosi na to da im se onemoguće lekovi i roba, osnovne životne namirnice. Drugi aspekt je da uništavaju naše tržišne šanse za naše proizvode južno od reke Ibar”, rekao je Momirović. Istakao je da je to potpuno neprihvatljivo i da je više puta pisao EU, ali da je iznenađen koliko malo efekta ima autoritet EU na KiM.

Novi Sad: “Čistoća” otklonila posledice nevremena u 176 ulica

Radnici Javno komunalnog preduzeća “Čistoća”, nakon jakih nepogoda koje su u dva navrata zadesile Novi Sad, očistili su 176 gradskih ulica od palog drveća, granja, delova fasada i drugog otpada koji je sprečavao i ugrožavao kretanje saobraćaja i pešaka. “Svedoci smo posledica koje je nevreme ostavilo u našem gradu, a za čiju sanaciju je potrebno dosta vremena, i pozdravljamo svaku dobru volju građana koji su nam ponudili ili pružili pomoć kao i drugim gradskim preduzećima koja su se priključila našem radu”, ističe se u saopštenju JKP “Čistoća”.

Tagovi:
Pročitajte još: