fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izložba kineskog slikara Yaoliyonga u Galeriji “Meander”

Izložba kineskog slikara Yaoliyonga u Galeriji “Meander”

U apatinskoj Galeriji “Meander”, 21. jula, od 19 časova, biće otvorena druga ovogodišnja međunarodna izložba, a posetioci će ovoga puta biti u prilici da pogledaju dela kineskog umetnika YaoLiYonga.

Yaoliyong je rođen 1961. godine i osnivač je „nixiang“ uljanog slikarstva, pisac, pesnik, estetičar i kritičar. Zalaže se da slikarstvo bude umetnost mišljenja i visoko je integrisao duh tradicionalnog kineskog slikarstva sa duhom tradicionalnog zapadnjačkog slikarstva.

Pre 21. veka, uljane slike su grubo podeljene u dve kategorije, jedna je bila “vidljive uljane slike“, a druga je bile “uljane slike mišljenja”.

Nixiang uljane slike ne samo da su “vidljive”, “misleće”, već su  i “učesnice”.  Zato što je prvobitna namera nixiang ulja da služi obrazovanju, negovanju i poboljšanju sposobnosti vizuelnog razmišljanja učenika.  Obrazovna funkcija nixiang uljanog slikarstva potiče iz jedinstvenog umetničkog pogleda i obrazovnog koncepta. Ovaj jedinstveni pogled na umetnost veruje da je “umetnost zbir humanističkih indeksa prikačenih na umetnička dela”.

Upečatljiv mehanizam izražavanja Jao Liyonga nixiang uljanog slikarstva pruža mogućnost da se poboljša složena sposobnost razmišljanja i moć razmišljanja učenika.

Izložba će trajati do 3. avgusta.

Tagovi:
Pročitajte još: