Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izložba “Otisak” Martine Đorđević u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor

Otvaranje izložbe “Otisak” Martine Đorđević biće upriličeno u utorak, 13. 4. 2021. godine u 19 časova u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor.

Posetioci će biti u prilici da, uz poštovanje mera prevencije, posete izložbu neposredno nakon zvaničnog obraćanja koje će biti dostupno na Facebook stranici Kulturnog centra putem prenosa uživo. Postavka izložbe će trajati do 26. 4. 2021. godine.
Reč o izložbi:U istraživanju pod nazivom ,,Otisak“ obuhvaćen je proces kreiranja radova i razmatranje načina na koji su radovi nastali kao i dovođenje tog načina u vezu sa poetikom.Zastupljeno je razmišljanje o tragu kao ostatku nečega što je postojalo, kao i o samom otisku prsta kao materijalnim prikazom ljudskog identiteta.Primarni momenat jeste sama simbolika otiska i njegove vrednosti. Te vrednosti su se istakle putem linije bilo da je reč o tehnici crteža ili grafike.Potreba za negovanjem suptilnosti i interesovanje za minuciozne forme doveli su do organizacije površine koja će u isto vreme izgledati i krhko i monumentalno, nezavisno od formata.
Biografija umetnika:Martina Đorđević rođena je 1995. godine u Leskovcu. Nakon završetka Gimnazije, upisuje slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu, 2014. godine.Osnovne i master akademske studije završila je u klasi prof. mr Katarine Đorđević. Najveće interesovanje gaji za crtež i grafiku, naročito tradicionalne grafičke tehnike. Tokom studija izlagala je na preko 25 kolektivnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Tagovi:
Pročitajte još: