Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Jalova srpska NATO opozicija dobila novog saveznika – Zagreb! Ustaše u kampanji protiv Vučića

AV

Jalova srpska NATO opozicija, kojoj se po svoj prilici smeši debakl na izborima, posle Aljbina Kurtija dobila je novog saveznika – zvanični Zagreb.

Na ovakav zaključak upućuje tekst objavljen na proustaškom glasilu Dnevno.hr pod naslovom “Šef SOA-e najavio zaoštravanje odnosa sa Srbijom, a ni na Bosnu ne gleda s mirom”, u kojem se napada predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova nezavisna politika, a Srbija predstavlja kao “baza za ruske medije”.

Da ove nebulozne tvrdnje ne treba shvatiti olako, kao i da su sračunate da daju vetar u leđa srpskoj opoziciji u predizbornoj kampanji, jasno je i na osnovu toga što ih izgovara Danijel Markić, direktor Bezbednosno-informativne agencije Hrvatske.

Stvari su, dakle, kristalno jasne.

Srpska opozicija na istoj je liniji sa dokazanim srpskim neprijateljima koji narodu u Srbiji ne žele ništa dobro.

Vajnim srpskim opozicionarima, međutim, to nimalo ne smeta – oni će se udružiti sa svima samo ako misle da bi to moglo da im poveća izborne šanse na izborima zakazanim za 17. decembar.

Podsetimo, 24sedam je već pisao o tome kako su hrvatski propagandisti podržavali politizaciju tragedija u Srbiji.

Naime, podrška koja stiže iz Hrvatske NATO opoziciji u Srbiji ne čudi nikog ko je prethodnih nekoliko meseci pratio razvoj događaja na političkoj sceni u našoj zemlji. Otkako je deo opozicije organizovao političke proteste kako bi, na najdegutantniji način iskoristio ubistva dece, hrvatski mediji kao i uticajni pojedinci iz te zemlje su otvoreno podržavali akcije Đilasovih sledbenika.

Novine i internet portali iz Hrvatske bili su prepuni naslova u kojima se za sve nesreće u našoj zemlji optuživala srpska vlast i predsednik Srbije, a na protestima opozicije učestvovali su i pojedinci iz Hrvatske, o čemu svedoči slučaj odbornice iz Zagreba Nikoline Rajković.

Đilasovi sledbenici vodili kampanju dehumanizacije predsednika

Ne treba zaboraviti i da je proteste otvoreno podržala bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja ja najpoznatija po tome što je otela stan u Zagrebu tako što su iz njega isterana dva maloletna Srbina posle smrti roditelja.

Takođe, paralelno sa hrvatskom propagandom protiv Srbije, Đilasovi sledbenici su vodili kampanju dehumanizacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tako je hrvatski državljanin Zdravko Ponoš uporedio Vučića sa Adolfom Hitlerom čija je politika dovela do ubistva desetina miliona ljudi:

– Režim je uzdrman i njemu nema više povratka! Vojničkim rečnikom rečeno, kao da je prošao Staljingrad, mi idemo ka Berlinu samo je pitanje kada ćemo stići, to ne može da se zaustavi! A vidite da se Vučić i ponaša kao neko u Berlinu nekada u onoj jazbini – rekao je Ponoš.

Treba li pomenuti da je Vikiliks svojevremeno objavio depeše iz kojih se nesumnjivo vidi da je NATO gledao Ponoša kao “svog čoveka” u Vojsci Srbije!? Naime, u depešama Vikiliksa iz 19. februara 2009. godine navodi se da je Boris Tadić, kao tadašnji predsednik, imenovao novog načelnika Generalštaba Miloja Miletića, za kojeg se konstatuje da će biti “manje proaktivan u zastupanju saradnje i interesa sa NATO-om od Zdravka Ponoša”, dok se iz depeše objavljene 3. juna 2013. godine navodi da je Ponoš za NATO.

Pored Ponoša, i Tepićeva širi hrvatsku propagandu

Nije Ponoš jedini NATO opozicionar koji je širio hrvatsku propagandu. Široj javnosti nije toliko poznato da je Marinika Tepić pre ulaska u politiku, dok se predstavljala kao novinarka, izmišljala zločine koje je pripisala srpskom narodu.

Tako je “novinarka” Marinika došla do izmišljene informacije da su tokom rata u Hrvatskoj srpske vlasti na teritoriji Srbije, tačnije u Vojvodini, držale koncentracione logore za mučenje hrvatskih zarobljenika.

Antisrpsku propagandu širio i Hrvat iz Nemačke

Ne treba zaboraviti ni da je nemački poslanik hrvatskog porekla, Josip Juratović na tajkunskoj televiziji N1 svojevremeno jasno rekao da je “vlada Srbije nesposobna i da se treba osloboditi Vučića”.

Vlada Srbija je nesposobna i vodi Srbiju u propast! Ljudi u Srbiji moraju da se organizuju i vide kako da se oslobode kriminalne vlade koja ih tlači i vodi u srednji vek! – rekao je Juratović.

Neko naivan bi trebalo da pomisli da je Hrvatima toliko stalo do srpske sreće i napretka da su pokrenuli celokupnu medijsku mašineriju samo da bi pomogli Srbima koje su pre samo tri decenije etnički očistili iz područja na kojima su vekovima živeli.

Ipak, svako ko barem malo razume političke i geopolitičke procese, shvata da je cilj hrvatske politike već decenijama slabljenje srpskog faktora i guranje naše zemlje u NATO. U tom svom planu, Hrvati koriste opoziciju u Srbiji kao objekat kojim će Srbija destabilizovati, a Đilasovi sledbenici oberučke prihvataju podršku iz inostranstva kako bi ponovo zaseli u fotelje i nastavili sa pljačkom koju su sprovodili od 2000. do 2012. godine.

Tagovi:
Pročitajte još: