Janković uhvaćen u najstrašnijoj laži

Javnim brojanjem glasova iz Pazara utvrđeno da nije bilo nikakve izborne krađe!

 

Nakon javnog brojanja glasova sa biračkih mesta 27 i 85 u Novom Pazaru u prostorijama RIK, pred kamerama CIA TV N1 utvrđeno je da je predsednički kandidat Saša Janković najbrutalnije slagao javnost tvrdeći da je na tim mestima ubačeno više od 793 glasa u korist Aleksandra Vučića!

138467_jankovic_f
izvor:Tanjug

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je, nakon prebrojavanja glasova sa biračkih mesta 27 i 85 u gradu Novom Pazaru, da je notorna laž tvrdnja da je ukupno 793 glasa sa ta dva biračka mesta upisano kandidatu Aleksandru Vučiću.

Dimitrijević je precizirao da je utvrđeno, prebrojavanjem, da je u pitanju samo četiri glasa i to, kako je rekao, ta četiri glasa su iz tehničke greške, verovatno, dospela u pogrešnu kovertu.

– Tvrdnje iznete od pojedinih kandidata da je reč o 793 glasa su notorna laž, apsolutna neistina, radi se svega o četiri glasa. Glas je glas, ali dešava se da tokom pakovanja izbornog rezultata listići budu stavljeni među pogrešne glasove -objasnio je Dimitrijević.

Na biračkom mestu broj 27 u Osnovnoj školi „Mur“ pravo glasa na predsedničkim izborima imalo je 1.848 upisanih birača.

Glasalo je, prema zapisniku 1.250 birača, a upisano je 1.241 važeći listić.

Na biračkom mestu broj 85 u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ bilo je upisano u birački spisak 1.854, a glasalo je 1.193 birača.

Prema zapisniku bilo je 1.185 važećih listića.

Janković je, podsetimo, na osnovu ove laži izveo računicu da je na predsedničkim izborima ukradeno čak 319.000 glasova?!

Nakon što je uhvaćen u laži, Janković bi u najmanju ruku trebalo da se javno izvini građanima Srbije i povuče iz političkog života zbog obmanjivanja javnosti.