Javna komunalna preduzeća nastavljaju sa trendom ulepšavanja grada i naseljenih mesta opštine Sombor

Nedelju iza nas, somborska komunalna preduzeća nastavila su sa realizacijom redovnih aktivnosti.

Uređenje bankina u Biliću i Svetozar Miletiću, asfaltiranje ulice Majora Ilića Bajke u Somboru, asfaltiranje saobraćajnice P6, sanacija opštinskog dela puta L410 koji povezuje državni put ka Staparu sa naseljenim mestom Prigrevica, sanacija udarnih rupa u Staparu i radovi u naseljenom mestu Kljajićevo, samo su neki od poslova koji su sprovedeni pod nadzorom JKP „Prostor“. Takođe, ispred ovog preduzeća, upućen je Javni poziv za korišćenje odmarališta „Pionir“, na Kranjskoj Gori u 2019. godini, na osnovu Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora.

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“, u rad je pustilo česme na više gradskih lokacija. Žene zaposlene u RJ „Proizvodnja i zaštita bilja“, radile su na održavanju cvetnih površina, okopavanju i plevljenju ruža, orezivanju cinerarija i zalivanju cveća na više centralnih lokacija, kao i na košenju trave oko cveća, na Trgu cara Lazara.

Ekipa zadužena za javnu rasvetu, radila je na zameni pregorelih sijalica, takođe po prijavama kvarova od strane građana.

U naseljenom mestu Stanišić, otpočeli su radovi na održavanju atmosferske kanalizacije, u izvođenju JKP „Vodokanal“, dok se sistemu plaćanja računa putem QR – koda na „pametnim“ telefonima, priključilo i Javno komunalno preduzeće “Energana”.