fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Jedini ispravni način da očistite i dezinfikujete slušalice, a da im ne upropastite zvuk

Slušalice

Ovaj vodič detaljno objašnjava kako pravilno očistiti različite vrste slušalica, od klasičnih do modernih TWS Bluetooth modela. Saznajte koje materijale treba pripremiti za čišćenje, i kako pravilno postupiti sa svakim delom slušalica, uključujući jastučiće, traku i kabl. Posebno je važno obratiti pažnju na specifičnosti materijala od kojih su slušalice napravljene kako ne biste naišli na neželjena oštećenja.

Osim toga, vodič daje praktične savete o učestalosti čišćenja u zavisnosti od načina i učestalosti upotrebe slušalica. Pratite ove savete kako biste osigurali da vaše slušalice uvek budu čiste, sigurne i spremne za upotrebu.

Šta vam je sve potrebno

Čista mikrofiber krpa
Asepsol ili 70-procentni alkohol
Sapun
Destilovana voda
Štapići za uši
Stara četkica za zube

Detaljno uputstvo

Redovno čišćenje: Slušalice bi trebalo čistiti najmanje jednom nedeljno, posebno ako ih koristite svakodnevno, a silikonske čepiće za uši možete svakog drugog dana da prebrišete sa malo alkohola. To uključuje brisanje spoljašnjih delova mikrofiber krpom i dezinfekciju.

Dezinfekcija jastučića i uložaka: Ukoliko imate slušalice koje se nose na glavi, za dezinfekciju jastučića za uši.koristite blagi rastvor sapuna i vode ili alkohola. Ako se jastučići skidaju, potopite ih u rastvor, a zatim ih temeljno isperite i osušite pre vraćanja na slušalice.

Održavanje slušalica koje se stavljaju u uho: Proučite u uputstvu kako se skidaju gumice, a nakon toga mekom četkicom za zube, nežno i pažljivo očetkajte prljavštinu koja se nakupila na mrežici kroz koju izlazi zvuk. Slušalice držite s mrežicom nadole da prljavština prilikom četkanja ne bi upala u same slušalice i upropsastila ih. Štapićem za uši očistite krupnije nečistoće sa silikonskih uložaka, pa potopite gumice u sapunicu i ostavite da u njoj odstoje nekoliko minuta. Pustite da se sve dobro osuši pre ponovnog uključivanja!

Čišćenje kabla: Kablove očistite blagim sapunskim rastvorom, pazeći da ne oštetite unutrašnje žice.

Oprez sa vlagom: Izbegavajte prekomernu upotrebu vode ili drugih tečnosti koje bi mogle prodreti u unutrašnjost slušalica.

Čišćenje TWS bluetooth slušalica: Nakon što ste očistili slušalice koje se stavljaju u uši kao što je gore naveeno, posebnu pažnju posvetite ktijicu u kojoj se čuvaju, i to suvom mikrofiber krpom. .

Provera uputstva proizvođača: Uvek se uputstvom koje ste dobili uz slušalice proverite preporuke proizvođača za čišćenje, jer neke slušalice mogu biti osetljive na određene čistače.

Pratite ove savete kako biste osigurali da vaše slušalice budu dugotrajne i higijenski ispravne.

Tagovi:
Pročitajte još: