Jeftin domaći sprej sprečava da se stakla na kolima zalede

Pročitajte i koju stvar iz kuće možete upotrebiti da vam stakla u automobilu više ne magle.

Svi znaju kako je zimi, po velikoj hladnoći, kad treba prvo da skinete led sa stakla na kolima, da biste mogli da krenete.

Jedna od mogućnosti da to sprečite je da automobil uvek parkirate tako da prednji deo bude okrenut na istok, kako bi sunce ogrejalo odmah po izlasku. Ali, budimo realni, koje su šanse da uvek uspete tako da se parkirate?

Stavljanje kartona ili starog peškira preko stakla može da pomogne i spreči stvaranje leda na staklu, ali u tome vam može pomoći i domaći sprej od tri sastojka.

U bocu sa raspršivačem sipajte litar alkohola, jedan decilitar vode i kašičicu deterdženta za sudove. Promućkajte i ovim sprejom isprskajte staklo.

Druga opcija je da u boci pomešate alkohol i vodu u razmeri dve trećine alkohola i trećinu vode, koji će takođe sprečiti da se stakla zalede.

A ako imate problem sa staklima koja se zamagle, što se većini dešava tokom hladnijih dana, i za to postoji jednostavno rešenje. Premažite sva stakla sa unutrašnje strane penom za brijanje i dobro istrljajte papirnim ubrusom, dok sva pena nestane i barem neko vreme ćete biti mirni od zamagljenih stakala.

Preuzeto: alo.rs

Foto: Shutterstock