Jesen oslikana rukama

Povodom evropske nedelje mobilnosti u subotu 21.09.2019. godine u Somboru je u Parku Heroja održana inkluzivna radionica – „Jesen – slikanje rukama“. Radionicu su zajednički organizovali Crveni krst Sombor i  „MOBILITY“ DOO Sombor.

Decu i njihove pratioce pozdravio je  gradski većnik za oblast zdravstva i socijalne zaštite dr  Dalibor Forgić, kao i predstavnica odeljenja društvenih delatnosti i Centra za socijalni rad.

Dr Forgić se zahvalio roditeljima, deci i njihovim pratiocima što su se odazvali i priključili ovoj radionici i pokazali da zajedničkim snagama možemo doprineti poboljšanju kvaliteta života, očuvanju životne sredine,  kao i stvaranju jednog boljeg i lepšeg prostora za život svih nas.

U radionici su učestvovala deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i uz pomoć svojih pratilaca potrudili su se da naslikaju nadolazeće godišnje doba.  Akrilnim bojama su ostavljali  otiske svojih dlanova, kao i otpalog lišća  na platnu. Na kraju radionice nastala je jedna divna umetnička slika koja  predstavlja jesen, kao i nekolicina malih slika sa otiscima dlanova naših malih umetnika.

Grad Sombor se od 16. septembra pridružio evropskim gradovima koji obeležavaju „ Evropsku nedelju mobilnosti“ koja traje do 22. septembra.

                                                                    Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću