Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Jesenja akcija uređenja u Sonti

sonta - akcija uređenja

Na inicijativu meštana, lokalna samouprava u saradnji sa mesnim zajednicama i JKP „Naš dom” Apatin sprovodi veliku akciju koja ima za cilj da se reše svi komunalni zahtevi koje su sugrađani predlagali.

Nakon što je prošle nedelje velika akcija sprovedena u Svilojevu, od ponedeljka su krenuli radovi u Sonti. Prioritet je dobilo uređenje seoskog groblja, nakon čega se krenulo u zaravnjavanje deponije. Pored još nekolicine intervencija prijavljenih na različitim lokacijama u selu, u sklopu iste akcije planirano je i pošumljavanje izletišta „Bara“.

„Uređivanje sela je važno kako bi se održala ravnoteža između urbanih i ruralnih područja, podržala održivost zajednica i doprinela opštem ekonomskom i društvenom razvoju. Sonta je u prethodnom periodu dobila moderno renoviranu predškolsku ustanovu, dok smo pijacu izmestili i napravili na novom, bezbednijem mestu, a najznačajnije saobraćajnice za selo su dobile asfalt. Sa sličnim primerima dobre prakse ćemo nastaviti i u narednom periodu ne samo u Sonti, već i u ostalim selima apatinske opštine“, rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Tagovi:
Pročitajte još: