fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

JKP „Radnik “ iz Sivca doniralo kamion smećar „Ruskomu“

JKP „Radnik “ iz Sivca doniralo kamion smećar „Ruskomu“

Javno komunalno preduzeće „Radnik“ iz Sivca doniralo je kamion smećar JKP „Ruskom“ koje deluje na teritoriji dva naseljena mesta – Ruskog Krstura i Kruščića. Ovaj kamion koristiće se prevashodno na teritoriji Kruščića, a po potrebi i u Ruskom Krsturu, što će im itekako značiti kako bi brže obavljali svoj posao.

Direktor JKP „Radnik“, Željko Madžarev, istakao je da im ovaj kamion nije bio potreban, s obzirom na to da su pre dve godine nabavili novi, pa su tako na starom zamenili sve što je bilo potrebno i sada su ga poklonili „Ruskomu“ kojem je potrebniji: „Mi smo JKP „Ruskom“ poklonili kamion marke Iveco. Vlasnici smo tog kamiona od 2004. godine, a pre dve godine smo nabavili novi kamion i samim tim je ovaj više bio parkiran nego što smo ga koristili. Na kamionu smo odradili kompletan remont prese i kočnica, zamenjeno je sve i on je bio parkiran. Videli smo da je „Ruskomu“ potreban jedan takav kamion i onda smo im ga poklonili jer imaju veću potrebu za time s obzirom na to da održavaju dva mesta – Kruščić i Ruski  Krstur“.

Biljana Kovačević, direktorka JKP „Ruskom“, zahvalila se nadležnima JKP „Radnik“ na vozilu i istakla da će im ova donacija mnogo značiti za brže obavljanje posla: „Ova donacija nam mnogo znači zato što je naš kamion u upotrebi svaki dan u nedelji, a kamion koji smo dobili će ponedeljkom svakako dolaziti u Kruščić zajedno sa našim kamionom, tako da će se sakupljati smeće sa dva kamiona kako bi sve moglo brže da se obavi. U Ruskom Krsturu radiće po potrebi, sezonski, u proleće i na jesen, i u tom periodu će se raditi sa dva kamiona. Naravno, i ako bude ustanovljen kvar na našem starom kamionu, ovaj će biti zamenski. Zahvaljujemo se JKP ,,Radnik“ iz Sivca i direktoru što su nam omogućili da dobijemo kamion jer nam to vozilo stvarno znači“.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, istakao je da se na ovaj način deo „Ruskoma“ koji je vezan za Kruščić unapređuje i tehnikom i opremom: „Napravljena je jedna dobra saradnja između JKP ,,Ruskom“ i JKP ,,Radnik“ iz Sivca. U pitanju je donacija JKP ,,Radnik“ u vidu kamiona smećara koji će biti zadužen za Kruščić, tako da se polako ova radna jedinica i deo „Ruskoma“ koji je vezan za Kruščić unapređuje i tehnikom i opremom“.

Tagovi:
Pročitajte još: