Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

JKP Vodokanal: Popusti za priključenje na uličnu vodovodnu i kanalizacionu liniju

Građani koji podnesu zahtev za priključak na uličnu vodovodnu liniju, odnosno ulični kolektor fekalne kanalizacije u gradu Somboru do 31. decembra 2017. godine, plaćaju 20 odsto naknade, i to u roku od osam dana od dana pravnosnažnosti rešenja kojim se odobrava priključak. Odluku su na poslednjoj sednici usvojili odbornici Skupštine grada na predlog nadzornog odbora JKP „Vodokanal”.
Slične akcije postojale su i ranih godina, ali se nisu odnosile na priključke za vodovodnu liniju. Prema rečima Strahinje Šljukića, direktora „Vodokanala”, ukupni troškovi za priključenje na ulični kolektor fekalne kanalizacije iznosiće sa popustom, u proseku oko 25.000 dinara. Bez popusta, građani bi izdvojili oko 100.000 dinara.

– Troškovi „Vodokanala” nakon umanjenje iznosiće, u zavisnosti od reona, 4.000 do 7.000 dinara. Umanjene su i gradske takse za ove radove, i to u istom procentu, pa će iznositi, takođe u zavisnosti od lokacije, od 3.000 do 13.000 dinara. Popustom nisu obuhvaćeni uslovi i saglasnosti koje se pribavljaju od drugih preduzeća („Elektrodistribucija” „Sombor-gas”, „Telekom”…), a za to treba izdvojiti oko 6.000 dinara, što sve u zbiru iznosi oko 25.000 dinara – rekao je Šljukić.
Treba napomenuti da se popusti odnose  na naknade gradu i na radove i materijal Vodokanala, odnosno da priključak ide od ulične linije do jednog metra unutar dvorišta, dok je od šahte do kuće obaveza potrošača da samostalno organizuje povezivanje kućnih instalacija na revizionu šahtu. Ovi dodatni troškovi, u proseku, iznose oko 1.000 evra. Bilo je slučajeva da su se ljudi „zaleteli”, posebno na salaškim naseljima Bukovac i Centrala i priključili se na kanalizaciju, ali nemaju finansijskih sredstava da povežu kućne instalacije.

Pokrivenost grada kanalizacijom je oko 70 odsto, a vodovodom gotovo 100 odsto – navodi se u objavljenom saopštenju JKP Vodokanal Sombor.

Tekst preuzet iz štampanog izdanja Somborskih novina broj 3256, strana broj 6.

Tagovi:
Pročitajte još: