fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Još 12 kuća na selu za porodice sa teritorije Grada Sombora

Kuće na selu

Po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom za 2023. godinu, raspisanom od strane Ministarstva za brigu o selu, a Grad Sombor utvrdio ispunjenost uslova Konkursa propisanih Uredbom, 12 korisnika ovih sredstava potpisali su Ugovor u resornom Ministarstvu.

Darko Smiljanić, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, je u Beogradu, ispred lokalne samouprave bio potpisnik Ugovora, dok su korisnici ovih sredstava, koji su se svojim potpisom i zvanično opredelili za život na selu, sledeći: Bojana Ilić i Nikola Elek za kuću u selu Stanišić, Milica i Stefan Popić takođe Stanišić, Zoran Slavnić – Stapar, Sandra i Bertalan Bagi – Svetozar Miletić, Boris Jović – Stanišić, Zorica i Predrag Rapaić – Kolut, Marija i Sava Krstić – Stapar, Dragana i Boris Pujin – Svetozar Miletić, Borka Stojanović i Nemanja Banjanac – Stapar, Kristina i Marinko Mačković – Svetozar Miletić, Monika i Balint Tako – Čonoplja, Jelena i Antun Pravdić – Svetozar Miletić.

Smiljanić je ovim povodom izrazio zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu koje još od 2021. godine do danas, dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu, do sada čak 108 seoskih kuća na teritoriji Grada Sombora i time podstiče ostanak ljudi na selu, te sve prednosti i mogućnosti koje ono nudi, kako za mlade bračne parove, decu, tako i za samohrane roditelje.

Tagovi:
Pročitajte još: