Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Još dva demokratska kongresmena okrenula leđa Bajdenu: Jedan priznao da je predložio kolegama njegovu zamenu

bajden

Kongresmeni Lojd Dodžet i Peti Mari najnoviji su među demokratskim poslanicima koji su izrazili sumnju u sposobnost američkog predsednika Džoa Bajdena da vodi predsedničku kampanju za izbore 5. novembra.

Dodžet, član Predstavničkog doma iz Teksasa, izjavio je na sastanku u Kongresu da je predložio zamenu Bajdena kao kandidata Demokratske stranke, izveštava CBS News.

Iako nijedan demokratski senator nije javno pozvao Bidena da se povuče, pojedini su izrazili zabrinutost, uključujući senatorku Tami Boldvin iz Viskonsina, koja je novinarima rekla da razume brige birača pvodom sposobnosti predsednika da obavlja svoju funkciju.

Senatorka Peti Mari iz Vašingtona navela je u saopštenju navela da, iako poštuje predsednika, on “mora učiniti više da pokaže da može da vodi dovoljno jaku kampanju da pobedi Donalda Trumpa”.

– Predsednik Biden mora ozbiljno da razmotri najbolji način da sačuva svoje neverovatno nasleđe i obezbedi ga za budućnost – dodala je.

Nakon lošeg nastupa aktuelnog predsednika u debati sa republikanskim rivalom Donaldom Trampom prošle nedelje više demokratskih predstavnika u Predstavničkom domu javno je pozvalo 81-godišnjeg Bajdena da prekine kampanju za reizbor.

Mnogi drugi su privatno izneli isto mišljenje otkako je Bajden, koji je izgledao i zvučao iscrpljeno, više puta gubio tok misli tokom suočavanja sa Trumpom 27. juna, piše Glas Amerike.

Istovremeno, Bajden je dobio podršku poslanika Džerija Nadlera, koji je promenio mišljenje nakon što je prošle nedelje rekao da Bajden treba da se povuče, i Aleksandrije Okasio-Kortez, progresivne poslanice koja često izražava neslaganje sa politikom predsednika.

– Stvar je zatvorena. Džo Bajden je naš kandidat. On ne napušta ovu trku. On je u ovoj trci i ja ga podržavam – naglasila je Okasio-Kortez.

Bajden tvrdi da nema nameru da odustane od kampanje za drugi mandat u Beloj kući.

Tagovi:
Pročitajte još: