Još jedna donacija Rotari kluba Sombor Domu zdravlja “Dr Đorđe Lazić”

Antonio Ratković zamenik gradonačelnice grada Sombora i Miroslav Kovačić gradski većnik za komunalnu oblast prisustvovali su danas primopredaji donacije aparata za biohemijsku laboratoriju Domu zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor. Radi se o donaciji Rotari kluba Sombor u okviru akcije „Zdravlje za sve“.

Radi se o trećoj donaciji Rotarijanaca Domu zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ čija je vrednost 1.500.000,00 dinara. I prilikom prve dve donacije radilo se o hemoanalizatoru ali ovaj novi je savremeniji tako da pacijenti ne moraju tražiti usluge drugih laboratorija kako bi ispitali krv na bakteriološka i virusna oboljenja.

Zahvaljujući se u ime grada Sombora na ovoj vrednoj i važnoj donaciji Antonio Ratković zamenik gradonačelnice je pohvalio izuzetnu saradnju sa Rotari klubom iz Sombora i istakao da je ovo zaista značajna donacija gradu a pre svega Domu zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, jer ovaj analizator u Vojvodini postoji samo još u Novom Sadu. Osim toga za razliku od starog analizatora krv će se deci uzimati iz prsta a ne kapilarno, istakao je Antonio Ratković zamenik gradonačelnice.

Milan Jovanović asistent distrikt guvernera rotari klubova za Srbiju i Crnu Goru ovom prilikom je istakao da je dom zdravlja u Somboru jedan od 32 doma zdravlja koji su uključeni u projekat rotarijanaca. On je istakao da će stari analizator koji je takođe dobijen od Rotari kluba biti zamenjen sa novim znatno savremenijim, a rotarijanci će stari aparat servisirati i donirati nekom drugom domu zdravlja. Za razliku od starog novi analizator pored proširenog broja parametara krvne slike može da uradi i analizu C-reaktivni proteina (CRP) koji je suštinski važan kod brzog postavljanja dijagnoze najvećeg dela bolesti kod dece (virusne ili bakterijske infekcije).

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću