Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Još jedna sajber novotarija: Sve popularnija društvena mreža AirChat ukida kuckanje, sve se radi glasom

Air Chat

Novi trend u digitalnoj komunikaciji mogao bi biti usmeren na glasovne poruke, a aplikacija AirChat pokušava da preuzme vodeću ulogu u ovom segmentu. Osnivači aplikacije, investitor Naval Ravikant i bivši direktor u Tinderu, Brajan Norgard, vide veliki potencijal u glasovnoj komunikaciji kao intimnijem i emotivnijem načinu razmene poruka. Za razliku od tradicionalnih tekstualnih aplikacija za društvene mreže, AirChat zahteva od korisnika da svoje poruke izgovaraju, dok sve primljene poruke moraju da preslušaju.

Aplikacija brzo transkribuje ono što kažete i dok vaši pratioci listaju kroz svoj feed, čuće vaš glas pored transkripcije.

AirChat, koji svojim izgledom i funkcijama podseća na popularne društvene mreže, omogućava korisnicima objavljivanje sadržaja, praćenje drugih, lajkovanje postova i slanje direktnih poruka. Ključna razlika je u tome što je pisanje poruka potpuno izostavljeno u korist govornih poruka. Za situacije kada korisnici ne mogu ili ne žele da slušaju, aplikacija nudi opciju automatskog pretvaranja govora u tekst.

Lansirana krajem prošle godine, aplikacija je nedavno redizajnirana i trenutno je dostupna samo putem pozivnica za korisnike Android i Apple uređaja, a juče i danas je bukvalno eksplodirala na internetu. Iako je još uvek u ranoj fazi, broj korisnika AirChata neprestano raste, što ukazuje na to da bi ova platforma mogla naći svoje mesto na tržištu društvenih mreža. Vreme će pokazati kako će se AirChat pozicionirati u odnosu na druge platforme i hoće li glasovna komunikacija postati dominantan oblik digitalnog izražavanja.

Tagovi:
Pročitajte još: